Google Foto’s neemt afscheid van de bieb

Google Foto’s neemt afscheid van de bieb

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google geeft de bibliotheek binnen Google Foto’s een nieuw design en een nieuwe naam. Je kunt je fotoverzameling straks vinden onder Collecties. Het is eigenlijk een logischere naam: bij bieb denk je misschien eerder aan iets waar je producten leent, in plaats van dat het je eigendom is. Echter is niet alles heel logisch aan de verandering. Het is namelijk niet alleen de naam die wijzigt.

Van bieb naar collectie

De collectie-tab gooit namelijk heel wat op de schop: zo verdwijnt de carrousel met Foto’s op apparaat, waar je laatste camera- en WhatsApp-foto’s bijvoorbeeld te zien zijn. Daar nemen we afscheid van. Ook cloudalbums zijn verdwenen. Wat je nu alleen nog ziet is ‘mensen, op dit toestel, albums, documenten, enzovoort. Op dit toestel is eigenlijk hetzelfde als wat je vaak onder ‘Foto’s’ of ‘Galerij’ ziet op je telefoon, dus je camerafoto’s, je downloads, je screenshots, enzovoort. 9to5Google plaatste er duidelijke screenshots van waarop je ziet hoe het eruit komt te zien:

Google Foto’s neemt afscheid van de bieb

Wij zien nog geen aangepaste versie van de bieb, maar het schijnt wel zo langzamerhand naar Android-gebruikers te worden uitgerold. Het is nog wel in een testvariant, dus misschien zal Google als er veel klachten komen toch besluiten om het bij de bieb te houden, of alleen de naam te veranderen.

Gerelateerde artikelen

Google Foto's

Als je Google Foto's opent, dan krijg je overigens waarschijnlijk wel een pop-up te zien. Die gaat echter over een andere functie, namelijk de fotostapels waarbij foto's die uit dezelfde fotoshoot komen bij elkaar worden gezet. Denk aan momenten waarop je een selfie wil maken en een paar takes nodig hebt voordat je de juiste hebt gemaakt, of groepsfoto's waarvan er voor de zekerheid meerdere zijn gemaakt. Je kunt de stapels ook uitzetten als je wil.

Wat vind jij, is de huidige situatie beter of heeft het nieuwe uiterlijk jouw voorkeur? Deel het nu in de reacties onder dit artikel.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen m ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk