Richard K. poseert op Facebook met een van zijn wapens. Rechts het huis in Weiteveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard K. poseert op Facebook met een van zijn wapens. Rechts het huis in Weiteveen. © Facebook / Vrienden Ineke

Moordenaar Weiteveen krijgt hersenscan en dat leidde in andere zaak tot verrassende climax

Is Richard K. een berekenende moordenaar of heeft letsel in zijn brein hem tot zijn gruwelijke daad gedreven? De man die in januari de twee kopers van zijn huis in Weiteveen om het leven bracht, ondergaat binnenkort hoogstwaarschijnlijk een hersenscan. Want hersenonderzoek kán tot verrassende ontknopingen leiden, blijkt bijvoorbeeld uit die curieuze afperszaak rond John de Mol en dat oeroude ongeluk van die man met die staaf door zijn hoofd.

  1. Zo probeert de grootste slachterij van het land misstanden te voorkomen
    PREMIUM

    Zo probeert de grootste slachterij van het land misstanden te voorkomen

    Onlangs werd bekend dat toezichthouder NVWA al jaren wist van ernstige misstanden bij slachthuis Gosschalk in Epe, maar toch kon het bedrijf verder werken. Slim cameratoezicht moet helpen om misstanden in slachthuizen eerder te signaleren en aan te pakken, zo blijkt uit onderzoek van hoogleraar dierenwelzijn Bas Rodenburg. Is dit de toekomst om excessen in de sector uit te bannen? Deze site keek mee op de schermen bij Vion, de grootste slachter van het land.
    Apeldoorn
  2. Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’
    PREMIUM

    Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’

    Veel Nederlandse kinderen kennen de basisregels van lezen en rekenen niet meer, blijkt uit recent onderzoek. Maar is het eigenlijk erg als je niet gelijk weet hoeveel 3/4 liter melk is? Een zoektocht langs acht (praktijk)experts leidt naar de problemen van het Nederlandse onderwijs én naar een oplossing. Die oplossing heet geen ChatGPT, ‘want die is er heel blij mee als we niet meer kunnen schrijven’, stelt een van de deskundigen.