Dit zijn de beste telefoons rond de 350 euro

Dit zijn de beste telefoons rond de 350 euro

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er is een heuse strijd gaande in de smartphonewereld. In het lage middensegment strijden verschillende fabrikanten namelijk om de beste telefoon te verkopen. Dit is fijn voor ons consumenten, we hebben hierdoor immers veel keuze. Door dit grote aanbod wordt het echter ook lastiger welk toestel je nou precies moet kiezen. In dit artikel nemen we daarom de beste smartphones rond de 350 euro met je door en bespreken we welke voor wie het meest geschikt is.

Meer dan prima smartphone voor 350 euro

Anno 2024 kun je voor om en nabij de 350 euro een prima Android-smartphone kopen. Telefoons in deze prijsklasse beschikken tegenwoordig over mooie vloeiende OLED-panelen, grote accu’s, degelijke camera’s en goede software-ondersteuning.

Vaak lever je iets in op het gebied van bouwkwaliteit en prestaties. Daarnaast zijn de camera’s minder goed in vergelijking met duurdere modellen. Al zijn de camera’s in midrangers ook prima en zijn er tegenwoordig ook veel oude vlaggenschepen te koop voor ongeveer 350 euro die vrij rap en premium zijn.

Hieronder bespreken we een aantal telefoons die momenteel te koop zijn rond de 350 euro die wij jou aanraden. Daarnaast geef ik je een uitleg voor wie een bepaalt toestel het meest geschikt is. De lijst is op volgorde van prijs, de prijzen waren ten tijde van publicatie en kunnen in de loop der tijd veranderen.

Gerelateerde artikelen

Nothing Phone (2a) (319 euro)

Als je design en software belangrijk vindt, dan raad ik je de Phone (2a) van Nothing aan. De Phone (2a) is namelijk een toestel met een prachtig uniek design. De smartphone is gedeeltelijk transparant en bevat drie ledstrips op de achterkant. Daarnaast is de plaatsing van de camera’s bijzonder te noemen, deze zijn namelijk horizontaal in het midden geplaats. Het geeft de Phone (2a), letterlijk en figuurlijk een eigen gezicht. De schermranden zijn daarbij overal gelijk, de telefoon heeft dus geen dikkere kin. Dit maakt het een mooi symmetrisch geheel.

Gerelateerde artikelen

Het design is overigens niet de enige reden om voor de Phone (2a) te gaan. Ook het mooie AMOLED-paneel, de goede accuduur, de schone retro Android-schil en de soepele prestaties zijn redenen om voor dit toestel te kiezen. Dit alles maakt de Phone (2a) immers een zeer complete telefoon voor 319 euro.

Redmi Note 13 Pro+ 5G (329 euro)

De Redmi Note 13 Pro+ 5G is een smartphone die boven de concurrentie uitstijgt als het gaat om hardware. De 13 Pro+ heeft onder andere een prachtig 120 Hz 6,67 inch QHD+ AMOLED-paneel, een grote accu die je in minder dan twintig minuten volledig kan opladen, een krachtige chipset en een goede 200 MP hoofdcamera.

Gerelateerde artikelen

De software is helaas iets minder goed, deze bevat namelijk veel voorgeïnstalleerde apps en advertenties. Het updatebeleid is met drie Android-upgrades en vier jaar lang beveiligingsupdates wel netjes.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ kopen

De Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ is een geweldig toestel voor een aantrekkelijke prijs. Hier kun je dit toestel kopen.

€ 399

Winkelen op:

Motorola Edge 40 en Edge 50 Fusion (349 euro)

Kijk je het liefst naar het mooiste beeldscherm? Dan moet je kiezen voor de Edge 40 van Motorola. Dit 144 Hz 6,55 inch AMOLED-paneel is mooi, scherp en goed helder. De gebogen schermranden zijn daarbij uniek in deze prijsklasse en geven de telefoon een luxe uitstraling.

Naast het beeldscherm biedt de Edge 40 een snelle chipset, een vrij goede 50 MP hoofdcamera en een accu die je snel met 68W kan opladen. Het grootste nadeel van de Edge 40 is zijn updatebeleid, de telefoon zal nog slechts twee jaar ondersteund worden. De Motorola-liefhebbers zouden overigens ook kunnen wachten op de Motorola Edge 50 Fusion. Deze Fusion beschikt ook over een goede prijs-kwaliteitverhouding en verschijnt deze maand voor 350 euro.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy A55 (369 euro)

Als je op zoek bent naar de meest uitgebreide telefoon die op geen enkel punt steken laat vallen, ga dan voor de Galaxy A55. Deze Samsung-smartphone beschikt over uitgebreide software die lang ondersteund wordt, een degelijke 50 MP hoofdcamera, een snelle Exynos 1480-chip, een mooi 120 Hz AMOLED-paneel en een luxe behuizing van aluminium en glas.

Gerelateerde artikelen

Het grootste nadeel van het toestel is zijn accu, deze gaat niet heel lang mee en kan slechts worden opgeladen met een vermogen van 25W. Daarnaast kun je ook 70 euro in je zak houden en voor de Galaxy A35 gaan. Dit toestel doet niet veel onder voor zijn grotere broer. Meer hierover lees je in de review van dit toestel.

Pixel 7a (375 euro)

Wil je de beste camera in een telefoon rond de 350 euro? Ga dan voor de Pixel 7a van Google. Het toestel beschikt over een 64 MP hoofdcamera met een sensorformaat van 1.1.73’’. Niet de meest indrukwekkende hardware, maar de software weet hier heel veel uit te halen. De foto’s gemaakt met de Pixel 7a hebben namelijk een goed contrast, mooie kleuren en een hoog HDR-gehalte.

Gerelateerde artikelen

Naast de goede camera’s beschikt de 7a over een luxe design van aluminium en glas en een fijne schone Android-schil, inclusief sterk updatebeleid van drie Android-upgrades en vijf jaar lang beveiligingsupdates. Hier zijn nu nog twee upgrades en vier jaar lang beveiligingsupdates van over.

Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen

Google Pixel 7a kopen

De Pixel 7a is uitgerust met de krachtige Tensor G2-chip van Google, biedt geavanceerde prestaties en verbeterde functionaliteiten. De Pixel 7a wordt geleverd met een indrukwekkende camera-opstelling, die fotografie-enthousiastelingen zal aanspreken.

€ 439

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Tips

Dit vind je misschien ook leuk