Als de provincie Noord-Holland een nabijgelegen pluimveebedrijf had opgekocht, en niet Schiphol, had dat volgens melkveehouder Rotteveel vele PAS-melders kunnen helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Als de provincie Noord-Holland een nabijgelegen pluimveebedrijf had opgekocht, en niet Schiphol, had dat volgens melkveehouder Rotteveel vele PAS-melders kunnen helpen. © Marco Okhuizen

Stikstofprobleem Schiphol opgelost, maar boer Remco kan nog steeds kan geen kant uit

Je zult maar boer zijn en je melkveebedrijf vlak onder een aanvliegroute naar Schiphol hebben. De luchthaven wordt wel gematst door het kabinet, terwijl jij al twee kabinetten wacht op duidelijkheid over een natuurvergunning. Dan ben je niet gelukkig. Het overkomt melkveehouder Remco Rotteveel uit Schermerhorn.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”