Utrecht maakt contractverlenging wereldkundig: 'Hij heeft een schat aan ervaring'

Utrecht maakt contractverlenging wereldkundig: 'Hij heeft een schat aan ervaring'

9 mei - 13:02
34

Nick Viergever is ook volgend seizoen speler van FC Utrecht. De captain van de Domstedelingen beschikte over een aflopend contract, maar dat is met één jaar verlengd. Dat maakt Utrecht bekend via de clubkanalen.

Viergever kende - net als heel FC Utrecht - een lastige start van dit seizoen. Onder trainer Ron Jans is de linkspoot nu uitgegroeid tot een belangrijke kracht. Het was nog even de vraag of de ervaren stopper ook volgend seizoen actief zou zijn in De Galgenwaard. Utrecht daar nu uitsluitsel over gegeven: Viergever verlengt en is ook volgend seizoen actief bij de club.

Technisch directeur Jordy Zuidam reageert verheugd op dat nieuws. "Nick beschikt over een schat aan ervaring, opgedaan in onder meer de Champions League, Bundesliga en het Nederlands Elftal. Die ervaring neemt hij mee in zijn rol als aanvoerder binnen de ploeg. Nick kan terugkijken op een sterk jaar en wil die lijn volgend seizoen doortrekken. We zijn blij dat hij dat bij FC Utrecht gaat doen."

Viergever is zelf ook blij met zijn verlenging. "Ik ga elke dag blij naar de club toe. Als dat gevoel goed zit, waarom dan niet?", vraagt de verdediger zichzelf hardop af. Viergever wil voorlopig ook nog niet stoppen met voetballen. "Het is de rode draad in mijn leven, ik wil het zo lang mogelijk blijven doen."