Ernstige brandwonden

Maleisische topvoetballer Halim op intensive care na aanval met zuur

11 dagen geleden / Aangepast: 11 dagen geleden / Beeld © ANP
Maleisische topvoetballer Halim op intensive care na aanval met zuur

Ernstige brandwonden

Maleisische topvoetballer Halim op intensive care na aanval met zuur

11 dagen geleden / Aangepast: 11 dagen geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Nieuws
Geschreven door RTL Nieuws

De Maleisische club Selangor FC weigert de openingswedstrijd van het voetbalseizoen te spelen. Diverse spelers waren de afgelopen weken slachtoffer van bruut geweld.

Rechtsbuiten Faisal Halim, tevens Maleisisch international, ligt momenteel met ernstige brandwonden op de intensive care nadat hij in een winkelcentrum werd overgoten met een bijtend zuur. Zijn teamgenoot Akhyar Rashid raakte gewond bij een overval.

Met tegenzin

De wedstrijd van vrijdag gaat om het zogeheten Charity Shield. Tegenstander is kampioen Johor Darul Ta'zim. "Na veel overleg en uitgebreide discussies met diverse partijen heeft de club met tegenzin besloten om niet te spelen", liet Selangor in een verklaring weten. "De veiligheid van het team is van het allergrootste belang en we nemen alle vormen van geweld en bedreigingen serieus."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Voorzitter Hamidin Mohamad Amin van de Maleisische voetbalbond heeft topvoetballers in het land geadviseerd om lijfwachten in te huren. 

Motieven voor het geweld tegen de spelers zijn niet bekend bij de autoriteiten. "Dit is nog nooit gebeurd in het bestaan van de Maleisische competitie", aldus Amin.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

RTL Nieuws / ANP
Buitenlands voetbalMaleisië