Bosz ziet belangrijke PSV-uitdaging: 'Een kippenhok, stelletje wijven bij elkaar'

Bosz ziet belangrijke PSV-uitdaging: 'Een kippenhok, stelletje wijven bij elkaar'

9 mei - 12:32
77

Peter Bosz ziet dat er richting komend seizoen twee uitdagingen wachten op PSV. Enerzijds ziet de coach dat het belangrijk is dat de landskampioen zo veel mogelijk spelers behoudt, anderzijds noemt Bosz het inslijpen van de juiste mindset 'de grootste uitdaging'.

In gesprek met Voetbal International kijkt Bosz alvast vooruit naar volgend seizoen. "Ik denk niet dat we opnieuw hoeven te beginnen", reageert de kampioenstrainer op de suggestie dat Arne Slot bij Feyenoord met dezelfde speelstijl de titel niet wist te prolongeren. "Ik vind ook dat je bij Arne kon zien dat hij niet opnieuw is begonnen, ik bedoel: daar stond een heel duidelijk raamwerk. En ik denk dat ook de nieuwe spelers snel door hadden wat de bedoeling was. Zij hebben nu één punt minder dan vorig seizoen. Ik denk dat wij gewoon beter zijn geweest dan zij."

Bosz weet wel hoe hij opnieuw kampioen kan worden met PSV. "Door te proberen zo weinig mogelijk spelers te laten gaan. En als ze wel vertrekken, moeten we daar hele goede spelers voor terughalen. Iedere speler die nu bij PSV zit, heb ik zien groeien afgelopen seizoen. De grootste uitdaging, denk ik, zal zijn: kunnen we de mindset van die jongens zo krijgen dat ze dit weer opnieuw kunnen opbrengen. Want we hebben heel hard gewerkt en we zijn heel kritisch geweest. Ik ook. Waar ik ze nu gelukkig mag loven en prijzen, ben ik natuurlijk intern op de kleinste lullige dingetjes bikkelhard. Vijf jaar waren ze hier geen kampioen geweest, dat speelde mee. En ik was nieuw en vreemde ogen dwingen."

Bosz heeft al 'een aantal ideetjes' over hoe hij de spelers ook volgend seizoen kan prikkelen. "We hebben de internationals voor het duel met SC Heerenveen een aantal dagen vrij gegeven. Voor het weekend hebben we dan twee keer getraind toen ze terugkwamen. Dat is dan een kippenhok. Een stelletje wijven bij elkaar. Verschrikkelijk. Met de trainers spreken we een dag later dan af dat we er weer bovenop gaan zitten. Iedere lullige pass- en trapoefening waar een bal op het verkeerde been wordt ingespeeld, boem, erbovenop. Dat zullen we volgend jaar ook moeten doen."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: