'Transfervrije Reus voert gesprekken en kan samenspelen met boezemvriend'

'Transfervrije Reus voert gesprekken en kan samenspelen met boezemvriend'

9 mei - 09:52
23

Marco Reus heeft oriënterende gesprekken gevoerd met St. Louis City, dat uitkomt in de Major Soccer League. De 34-jarige aanvaller maakte recent bekend Borussia Dortmund na dit seizoen na twaalf jaar te verlaten.

The Athletic meldt dat de eerste gesprekken tussen Reus en St. Louis City hebben plaatsgevonden. Van een akkoord is nog lang geen sprake, mede omdat de speler de clubs voor het uitkiezen heeft. Naar verluidt kan Reus zijn loopbaan onder meer voortzetten in Turkije en Saudi-Arabië. Dat St. Louis City zich heeft gemeld, is niet geheel onlogisch. Bij die Amerikaanse club keept Roman Bürki, een boezemvriend van Reus, met wie hij jarenlang heeft samengespeeld bij Dortmund.

Reus staat echter nog niet op de 'discovery list' van St. Louis City, wat wil zeggen dat een akkoord nog ver weg is. Clubs in Amerika hebben pas het recht om een speler aan te trekken, als deze op de zogeheten lijst staat. St. Louis City kent veel Duitse invloeden, met sportief directeur Lutz Pfanninstie en trainer Bradley Carnell, die jarenlang in Duitsland heeft gespeeld. De drie duurste spelers van de club, Bürki, Eduard Löwen en João Klauss, hebben eveneens een verleden in de Bundesliga.

Voor Reus lonkt een droomafscheid bij Dortmund. Op 1 juni speelt hij de laatste wedstrijd voor de club die hij jarenlang gediend heeft. Dat is uitgerekend de finale van de Champions League, op Wembley tegen Real Madrid.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: