Terug naar de krant

36 arrestaties in Amsterdam, 5 agenten gewond geraakt

Leeslijst Nieuws
Leeslijst

Bij de pro-Palestijnse demonstratie in Amsterdam zijn 36 mensen gearresteerd en zeker tot donderdagochtend vastgehouden. De politie verdenkt hen van vernieling, opruiing en openlijke geweldpleging. Het is aan justitie om te bepalen of de groep strafrechtelijk wordt vervolgd. Dat heeft Frank Paauw, korpschef van de Amsterdamse politie, donderdagochtend bekendgemaakt op Radio 1.

Volgens Paauw zijn ook vijf agenten gewond geraakt bij de protestacties van woensdag op donderdag. „Eentje heeft ammoniak in zijn ogen gehad. Voor de rest zijn het lichte verwondingen”, aldus Paauw. De korpschef beschreef het ammoniakgebruik als ‘straatterreur’. De schadepost ligt volgens Paauw zeker boven de 100.000 euro. Hij gaf verder aan dat de politie, OM en burgemeester Femke Halsema donderdagmiddag in gesprek gaan met het bestuur van de Universiteit van Amsterdam.

Lees ook Premier Rutte spreekt zich uit over studentenprotesten Amsterdam
Actievoerders vertrokken, demonstratie in Amsterdam voorbij

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in