Geweld onder jongeren rond winkelcentrum, samenscholingsverbod tot einde zomer

© ANP
OEGSTGEEST - Burgemeester Emile Jaensch (VVD) heeft een samenscholingsverbod afgegeven rond winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest. Tot en met 25 augustus is het voor groepen jongeren niet toegestaan om er zonder goede reden in de omgeving te zijn.
'De afgelopen periode zijn meerdere incidenten gemeld, waarvan een aantal met geweld', licht de gemeente Oegstgeest het besluit van de burgemeester toe in een verklaring op de eigen website.
De afgelopen week werd er op sociale media meermaals door ouders melding gemaakt van geweldsincidenten in de directe omgeving van het winkelcentrum, waarbij jongeren mishandeld zouden zijn door leeftijdsgenoten.
Het samenscholingsverbod is in dit gebied van kracht
© Gemeente Oegstgeest
De maatregel is donderdag ingegaan. Vanaf dat moment is het tussen 9.00 en 4.00 niet toegestaan dat groepen jongeren zich zonder goede reden in het gebied bevinden. Wanneer dit toch gebeurt en er overlast ontstaat, kan de politie boetes uitdelen.
Tot het aangewezen gebied behoort naast winkelcentrum Lange Voort ook het dorpscentrum en het Irispark. Van een groep jongeren is sprake bij drie personen of meer.

'Verdere escalaties voorkomen'

'Spijtig genoeg moeten we dit zware middel inzetten om dit niet te tolereren gedrag aan te pakken en verdere escalaties te voorkomen', verklaart burgemeester Jaensch op de gemeentewebsite.
De gemeente laat verder weten dat samen met de politie onderzoek wordt gedaan naar de meldingen. Met daders en hun ouders wordt contact opgenomen.