Vluchtelingen uit Soedan komen dagelijks in grote aantallen de grens over van Zuid -Soedan. Ze zijn op de vlucht voor het geweld.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit Soedan komen dagelijks in grote aantallen de grens over van Zuid -Soedan. Ze zijn op de vlucht voor het geweld. © Arie Kievit

Darfur herbeleeft nachtmerries: ‘Niet-Arabische minderheden slachtoffer etnische zuiveringen’

Terreur heeft een naam in Darfur: de Rapid Support Forces. Nieuwe bewijzen van Human Rights Watch onthullen hun rol in een brute campagne tegen ‘niet-Arabische’ minderheden. 'Masalit-kinderen zijn weggerukt bij hun ouders, op een hoop gegooid en doodgeschoten', aldus getuigen.

  1. Wil je graag meer verdienen? Roland weet hoe je er honderden euro’s bij onderhandelt
    PREMIUM

    Wil je graag meer verdienen? Roland weet hoe je er honderden euro’s bij onderhan­delt

    Niet blij met wat je verdient? Hoop je op 200 euro meer bij het volgende salarisgesprek? Waarschijnlijk gebruikt je baas allerlei trucs om ervoor te zorgen dat jij die salarisverhoging niét krijgt. Maar als je van tevoren weet welke dat zijn, kun je ze ook pareren, zegt hr-expert Roland Grootenboer. Zodat je het salaris krijgt dat je echt verdient. ,,Jij moet de Gucci-tas worden waar je baas graag wat meer voor betaalt.’’
  2. Fans Taylor Swift, AC/DC en Pinkpop moeten opletten voor nepmail Ticketmaster, waarschuwt waakhond
    claim datadiefstal

    Fans Taylor Swift, AC/DC en Pinkpop moeten opletten voor nepmail Ticketmas­ter, waarschuwt waakhond

    Nederlanders die recent een kaartje hebben gekocht via Ticketmaster, bijvoorbeeld voor de komende megaconcerten van Taylor Swift en AC/DC in de Johan Cruijff Arena, moeten voorlopig alert zijn op phishing, waarschuwt Autoriteit Persoonsgegevens (AP). ,,Krijg je bijvoorbeeld een e-mail waarbij het lijkt alsof Ticketmaster die gestuurd heeft, let dan goed op. Als er ook gegevens van jou zijn buitgemaakt, kunnen criminelen die gegevens gebruiken om jou op te lichten.”