De Samsung Galaxy S24 Ultra: tijdelijk scherp geprijsd!

Samsung Galaxy A55 flink in prijs verlaagd: hier is hij goedkoop

Sanne Rosendaal
8 mei 2024, 16:58
4 min leestijd
Samsung Galaxy A55 flink in prijs verlaagd: hier is hij goedkoop

Ben jij toe aan een nieuwe smartphone? Zoek dan niet verder, want de Samsung Galaxy A55 is op veel vlakken een aanrader. We vertellen je waar hij het goedkoopst is.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy A55: alle info op een rij

De Samsung Galaxy A-reeks is al een lange tijd de populairste op Android Planet. Dat is geen verrassing, want de toestellen doen veel goed voor een relatief goede prijs. Het design van de A55 heeft veel weg van de duurdere Galaxy S24-toestellen. We zien platte zijkanten en een metalen behuizing.

Apps draaien vloeiend dankzij de Exynos-processor die Samsung zelf ontwierp en scrollen gaat ook soepel op het 6,6 inch-amoled-scherm. Dat komt door de hoge ververssnelheid van 120 Hz. Over de accuduur zijn zorgen ook overbodig, want hij beschikt over een batterijcapaciteit van 5000 mAh. Het einde van de dag haal je daarmee met gemak.

Verder wordt de camera door de meeste mensen er regelmatig bij gepakt. De kwaliteit van foto’s die de A55 levert zit ook zeker goed. Dat doet ‘ie met de 50 megapixel-hoofdcamera, maar er is ook een 12 megapixel-groothoeklens en een 5 megapixel-macrocamers voor close-ups. Selfies maken doe je met 32 megapixel.

Het toestel krijgt vijf jaar lang beveiligingspatches en vier Android-updates. Hij is beschikbaar in donkerblauw, lichtblauw, paars en geel met 128GB of 256GB. Wil je hem als los toestel kopen, dan doe je dat momenteel het goedkoopst bij Belsimpel. Daar kost ‘ie 379 euro. Wil je weten wat wij in de praktijk van de Samsung A55 vonden? Lees dan onze review.

Samsung A55 bij providers: bespaar 43 euro

Combineer je de aankoop van een telefoon met een abonnement, dan bespaar je vaak redelijk wat geld. Direct bij de provider is voor iedereen het toestelbedrag gelijk, ongeacht de grootte van je bundel. Vaak profiteer je van klantvoordeel.

Voor KPN kan dit bijvoorbeeld oplopen tot 7,50 euro korting per maand op je abonnement, maar je krijgt daarbij nog eens 5 euro entertainmentkorting. Daarbij kies je zelf of je een abonnement wil op Spotify of bijvoorbeeld Videoland. Bij Vodafone en Odido krijg je tot 7,50 euro korting per maand.

Samsung Galaxy A55

De Samsung A55 is het voordeligst bij Simyo. Hier betaal je 336 euro, wat een besparing is van 43 euro. Simyo is onderdeel van KPN, waardoor je dubbel zoveel MB’s krijgt als KPN-klant. Verder bespaar je 19 euro met een abonnement van Hollandsnieuwe. Daar krijgen klanten van Ziggo extra tegoed.

Hij is verder verkrijgbaar bij Odido, KPN, Vodafone en Ben, maar je bent dan goedkoper uit om een los toestel te kopen en een sim only-abonnement af te sluiten. Daarmee profiteer je ook gewoon van de klantvoordeel van providers.

Bespaar 246 euro bij webwinkels

Je bespaart het meeste via webwinkels als Belsimpel, Mobiel.nl en GSMweb. Hier bepaalt de grootte van je bundel wél hoeveel je uiteindelijk voor het toestel betaalt. Hoe meer MB’s in je bundel, hoe hoger je korting. Maar, ook met een kleinere bundel ben je vaak alsnog goedkoper uit.

Bespaar tot 246 euro met Vodafone bij Belsimpel

Het goedkoopst is de Samsung A55 met een Vodafone-abonnement bij Belsimpel. In totaal betaal je slechts 133 euro voor de telefoon. Bespaar nog meer als je al klant bent van Ziggo thuis. Je korting loopt op tot 7,50 euro per maand.

Samsung Galaxy A55

Bespaar tot 187 euro met KPN bij Belsimpel

Liefhebbers van KPN moeten bij Belsimpel zijn. Het toestel kost er met een Unlimited-abonnement 192 euro, wat een besparing is van 187 euro. Heb je internet van KPN op je thuisadres? Dan ontvang je tot 10 euro korting per maand.

Bespaar tot 151 euro met Odido bij Belsimpel

Liever Odido? Dan moet je ook bij Belsimpel zijn. Je betaalt hier 228 euro voor de A55. Als Odido-klant krijg je tot 7,50 euro korting per maand extra.

Bespaar tot 134 euro met 50+ Mobiel bij Belsimpel

Momenteel krijg je het eerste jaar korting op je abonnement van 50+ Mobiel bij Belsimpel. Kies je bijvoorbeeld voor een bundel met 25GB bij je A55, dan betaal je voor het toestel 245 euro en is je bundel het eerste jaar 9 euro in plaats van 14 euro.

Bespaar tot 115 euro met Ben bij Belsimpel

Bij Belsimpel is ook de A55 met Ben-abonnement voordelig. In totaal kost het toestel er 264 euro. Klanten van Odido krijgen extra voordeel. Denk aan maandelijks 5 euro korting op je abonnement.

Bespaar tot 89 euro met Hollandsnieuwe bij GSMweb

In combinatie met een Hollandsnieuwe-abonnement is de A55 het voordeligst bij GSMweb: voor 290 euro. Hollandsnieuwe werkt samen met Ziggo, waardoor je extra MB’s krijgt bij je Hollandsnieuwe-abonnement als Ziggo-klant.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van Android Planet zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan Android Planet een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu