Sennheiser kondigt gesloten koptelefoon HD 620S van 349,90 euro aan

Sennheiser heeft de HD 620S aangekondigd. Dat is een koptelefoon met gesloten oorschelpen in de HD 600-reeks, al lijkt het uiterlijk van de koptelefoon meer op apparaten in de HD 500-reeks. De koptelefoon is vanaf 6 juni verkrijgbaar voor 349,90 euro.

De Sennheiser HD 620S heeft volgens het bedrijf 'de beste kenmerken van de 600-reeks', maar dan met gesloten oorschelpen zodat er minder omgevingsgeluid hoorbaar is en gebruikers meer privacy hebben. De koptelefoon krijgt 42mm-drivers met een 150-ohm aluminium spreekspoel.

De band en oorschelpen zijn versterkt met metaal en Sennheiser levert de koptelefoon met opbergzakje. De HD 620S heeft een afneembare kabel met dezelfde aansluiting als andere Sennheiser-koptelefoons; standaard krijgt de koptelefoon een 1,8 meter lange kabel.

Sennheiser HD 620SSennheiser HD 620SSennheiser HD 620S
Sennheiser HD 620S

Door Hayte Hugo

Redacteur

08-05-2024 • 13:01

91 Linkedin Whatsapp

Reacties (91)

91
91
33
0
0
45
Wijzig sortering
Ben benieuwd hoe dat ie klinkt. Dit ziet er erg mooi uit, ben ook erg te spreken over m'n HD599, behalve dat ie dus open is.

Gisteren de Sennheiser van m'n dochter gerepareerd. Draadbreuk bovenin. Voordeel van deze koptelefoons is dan wel dat je ze überhaupt nog kunt repareren. Alles zat netjes geschroefd en geklikt. Alleen het kussen midden bovenop zat geplakt, maar dan wel zo dat je m kunt loshalen en terugplakken zonder de boel definitief om zeep te helpen. Er zijn merken (Kuch Apple kuch) die een stuk minder reparatie-vriendelijk zijn.
Ik koop tegenwoordig alleen nog hoofdtelefoons waarvan het snoer èn de oorkussens vervangbaar zijn, en waarvan je de oorkussens bij tante Ali kan halen. Met name de draadloze Senheiser RS185 heb ik veel nieuwe hoofdkussens voor gekocht en dat gaat bij aankopen in de Sennheiser webshop in de papieren lopen. Je bent zo €25 plus verzendkosten kwijt en de kwaliteit is niet beter dan bij Tante Ali, in tegendeel.

Overigens kun je strippen van kabels om er een nieuwe plug op te zetten vergeten, of je moet engelengeduld hebben of met chemicaliën willen werken, want Sennheiser isoleert elk adertje tegenwoordig.
Na slechte ervaringen met achtereenvolgens Bose en Shure ben ik enige jaren terug overgestapt op de koptelefoons van House of Marley. Die hebben repareerbaarheid en de toepassing van natuurlijk en/of gerecycled materiaalgebruik hoog in het vaandel staan, evenals een goede geluidskwaliteit; al is dat laatste natuurlijk wel enigszins subjectief.

[Reactie gewijzigd door RRRobert op 8 mei 2024 13:42]

"Enigszins subjectief" is 1 manier om iets te zeggen. Persoonlijk had ik wat andere woorden ervoor.
Die van Beyerdynamic hebben ook losse onderdelen, maar bij de fabrikant niet direct goedkoop te noemen, helaas. Wel erg goed geluid.
Yep. Ben er heel blij mee. Sennheiser vind ik iets beter klinken in het hele spectrum, wat je bij bepaalde soorten muziek goed kan horen, maar het draagcomfort is zoveel beter bij BD dat ik dat kleine verschil voor lief neem.

Ik ben benieuwd naar de testuitslagen.
Voordeel van de grotere bekende merken als Sennheiser en Bose is dat je altijd heel goedkoop jarenlang vervangbare onderdelen kunt kopen. Een tijd geleden nog een een paar oorkussens bij Ali voor een Bose Quietcomfort 15 gehaald. En dat is een oud model.
Oorkussens zijn heel erg bepalend voor het geluid, dus ik zou persoonlijk áltijd de officiële oorkussens kopen. Ligt eraan hoe audiofiel je bent

Volgens mij is Beyerdynamic hiervoor een van de beste merken, hun studio-koptelefoons zijn super duurzaam ontworpen. Heb ook vernomen dat de oorkussens van Sennheiser juist vrij snel plat worden, veel sneller dan Beyerdynamic iig.
Dat is ook mijn ervaring, BD oorkussens, je kunt zelfs kiezen uit leer en velours worden niet snel slap en plat bij DT-770, maar Sennheiser wel (HD595).
BD heeft zowat alles te koop van de koptelefoon, drivers, schelpen, hoofdband, krulsnoer, rechte snoer etc. Je zou met onderdelen een geheel nieuw koptelefoon kunnen maken bijna. Niet dat je dan goedkoper uit bent overigens, integendeel.
Die velours kussens zijn alleen nauwelijks schoon te maken. Nu kost een set vervangende kussens voor een DT-770 ook niet de wereld, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
Klopt, bij dagelijks gebruik ben ik na 2 jaar wel toe aan nieuwe. Was je ze uit dan vallen ze of uit elkaar of zijn ze te zacht en voel je de drivers tegen je oren. Mss is er stijfsel voor maar heb 't niet geprobeerd.
De haren in het velours horen er gewoon bij :)
Opzig is het verschil tussen oorkussens niet zo heel groot zolang je maar het zelfde soort gebruik. het zijn vooral de materialen en dikte die het verschil maken.

Je kan dus best een third party oorkussen kopen, maar wissel vooral niet tussen leer en veloers.
Overigens is de vernadering in geluid niet altijd negatief, maar het kan zijn dat je met EQ weer wat bij moet sturen, omdat er ofwel te veel of te weinig bas zit.
Materialen hebben inderdaad de grootste impact. Als je weet wat je doet kan je het geluid naar smaak zelfs beter maken met andere oorkussens. Dan moet je wel een aantal verschillende kopen en ze allemaal uitgebreid testen dus ik zou daar zelf niet zo snel aan beginnen
Merken als Dekoni geven je meetresultaten in een grafiek, dus je kunt dan zien op welke manier het geluid beïnvloed wordt. En bij sommige merken is het effect groter dan bij anderen. BD tuned zelf ook met de kussens en die kun je dus goed tunen met andere kussens. In grote lijnen is het effect: Velours is het meest open met de minste bas, leer verhoogd de bas en verlaagt de treble en hybride zit er een beetje tussenin.
Ik zou niet blindelings vertrouwen op hun metingen. Ik heb in 2021 Dekoni oorkussens gekocht voor de Sony WH1000XM3. Als je van koptelefoons afweet weet je dat die heel erg bassy zijn. Volgens Dekoni https://dekoniaudio.com/p...-for-sony-xm3-headphones/ zou de bas zeer sterk verminderd worden, dat klopte dus absoluut niet. Ik moet nog steeds via de Sony app "clear-bass" op -8 zetten om de bas te temmen (naar mijn smaak richting neutraal (HifiMan Sundara))

Daar moest ik 80(!) euro voor betalen.. Gelukkig zijn ze wel comfortabel dus ik ben verder tevreden, immers gebruik ik die koptelefoon zelden meer.

Het zal vast niet hetzelfde verhaal zijn bij alle koptelefoons, dit is simpelweg mijn ervaring geweest (n=1)
Misschien dat de pads de sub bass wel temmen, maar ze lijken niks in de 200 - 300Hz regio te doen, en daar komt ook nog een significant deel van het basgevoel vandaan. Ik heb ook een Sony BT koptelefoon met te veel bas en die is eigenlijk alleen met autoEQ een beetje acceptabel te krijgen. En dat is ook met alle bass en clear-bass verlaagd. Ik had ze vooral aangeschaft voor de ANC en had me toen niet heel erg verdiept in de geluidskwaliteit anders dan wat Youtube reviews, die ze grotendeels de beste vonden in dat segment. Inmiddels heb ik veel betere koptelefoons en iems.

Maar inderdaad, je weet pas of je wat aan de pads hebt als ze op de koptelefoon zitten. Er zijn overigens ook de Brainwavz pads die ook redelijk goed aangeschreven staan maar wel een stuk goedkoper zijn.
Klopt, de hoge bassen zijn het meest vervelend bij de Sonys. Maar de balans tussen sub- en mid-bass zou ongeveer gelijk moeten zijn in de originele meting waar dat niet zo is op de site van Dekoni, dus er is iets raars aan de hand. De meting doet het lijken alsof er een sub-boost was van zo'n 10dB in met de originele kussens. Zelf vond ik ook niet dat de sub erg verminderd was tov. de originele, maar wellicht vergis ik me nu gewoon
Ik koop tegenwoordig alleen nog hoofdtelefoons waarvan het snoer èn de oorkussens vervangbaar zijn, en waarvan je de oorkussens bij tante Ali kan halen. Met name de draadloze Senheiser RS185 heb ik veel nieuwe hoofdkussens voor gekocht en dat gaat bij aankopen in de Sennheiser webshop in de papieren lopen.
Je zou ook kunnen stellen dat Sennheiser oorkussens dus helemaal niet zo duurzaam zijn.
Vind dat nepleer in de praktijk wel mooi en 'sjiek' ogen, maar het valt na een paar jaar meestal wel uit elkaar.
Dat is bij Bose niet veel anders.

Duurzaam kunstleer kan trouwens wel: ik heb ook een Shure SRH840 en de kussens daarvan blijven prima intact, ook na jaren. (De bouwkwaliteit van de koptelefoon zelf is alleen wel een wat ander verhaal, dat is één en al krakend plastic en de hoofdband wil ook nog weleens breken.)

[Reactie gewijzigd door Commendatore op 8 mei 2024 19:47]

sorry maar hoe vernietig je oorkussens en snoer? Zelfs na jaren gebruik zien die van mij er perfect uit. Je moet ze natuurlijk wel schoonmaken af en toe maar goed. vervangen is echt totaal niet nodig.
Veel meenemen, dus snoer oprollen etc, keer overheen met je bureau stoel of tussen een rits ergens.

Oorkussens, tja in je zweet zit zout en dat tast de oorschelpen aan.

Ik heb er zelf ook geen last van, maar ik wissel vaak van headset om weer wat nieuws te proberen.

Tot nu toe uitermate tevreden met m’n Beyerdynamic MMX300 met aftermarket coldfoam kussens, op een Astro Mixamp pro.
Sommige mensen hebben een huid met een hogere zuurgraad en/of vettigheid.
Kun je die onderdelen niet bij Thomann bestellen? Vaak is dat namelijk veel goedkoper.
Ik gebruik hier al jaren de beproefde en nog steeds verkrijgbare Sennheiser HD 25-SP II, waarvan het snoer en de oorkussens voor een redelijk bedrag te vervangen zijn. Het geluid van deze koptelefoon vind ik geweldig.
Ik heb mijn HD600 ook al sinds 2001 of 2002 denk ik. Doet het perfect, echt brilliant geluid en hele diepe bassen. En kabels, oorschelpen etc nog steeds verkrijgbaar en wisselbaar.
Interessant, the HD600 staat volgens mij erom bekend dat de bass roll-off wat agressief is, waardoor de laagste frequenties niet meer hoorbaar zijn.
Dat wilt overigens niet zeggen dat er geen bass is. Dat wát 'ie kan produceren schijnt erg goed te klinken.
Zelf geen ervaring mee, dus dit is hearsay
Het is de enige koptelefoon die ik ooit heb opgehad, waarbij echt diepe bassen aanwezig zijn. De HD280 pro heeft ook wel een beetje, maar niet zo diep.
Ik hoop dat de europese regels over repareerbaarheid hun werslag zullen hebben in consumenten producten. Fijn om te horen dat deze (of iig de HD599( repareerbaar is.
Was nog een iets goedkopere. Was gelukkig niet mijn 599, was iets van een 548 oid. Nummer is er redelijk afgesleten. Koptelefoon was een erfstuk uit de boedel van mijn vader. Om die draad te bereiken moet je m werkelijk helemaal losschroeven.
Vooralsnog zijn de voorstellen wel erg minimaal. Ik vermoed dat er niet veel zal veranderen. Bedrijven hoeven geen bouwschemas en reserveonderdelen te verstrekken. Ze hoeven alleen reparatie diensten aan te bieden. Dus die vragen straks te veel voor reparatie tov een nieuw product zodat dat onaantrekkelijk wordt voor de consument. Wat mij betreft een gemiste kans van de EU.

Frankrijk is eigenlijk veel verder met hun reparatie index op producten. Consumenten kunnen daarmee makkelijk zien welk product het duurzaamste is qua repareerbaarheid.
Precies.
Wanneer ik veel geld aan iets uitgeef dan kijk ik vooral of het te repareren is of dat het allemaal samen geplakt is.

Want als ik al veel uitgeef wil ik niet dat ik het weg kan gooien wanneer er iets aan is en de garantie is weg
Laatst nog mijn HD535 gerepareerd. Is een model van 30 jaar oud.
Nieuwe kussens, nieuwe kabel en het werkt weer.
Heb ook de 599, bevalt erg goed, heb ook even de 560S gehad, die lijkt erg op deze, maar dat was een plastic ding (wel goed geluid), neem aan dat deze uit de geweldige 600 serie weer top is!
De 560S heb ik 2 maanden geleden in promotie gekocht en vallen sterk tegen. Mijn 30 jaar oude 520II's zijn beter alhoewel ik ze al dikwijls heb moeten herstellen.
In reviews worden ze vergeleken met 600 en 650 , dus die hoef ik dan ook niet te kopen.
Wat is de reputatiefactor die in deze prijs is verwerkt? Ik vind het nogal aan de prijs voor een bedrade koptelefoon zonder actieve geluidsdemping.
Bij vrijwel al het audio spul weet je dat je voor een kleine verbetering op een bepaald moment fors meer gaat betalen. Ik ben vooral benieuwd hoe deze koptelefoon het doet tegen de 500 serie die minder dan de helft kost.
Dit is geen mobiele koptelefoon, de kosten zitten (hopelijk) in de ontwikkeling van drivers en klankweergave. Noise cancelling heb je doorgaans minder nodig als je thuis op de bank van je muziek zit te genieten en het kan de geluidskwaliteit wel iets verminderen.
Noise cancelling heb je doorgaans minder nodig als je thuis op de bank van je muziek zit te genieten.
Snap je punt maar aan de andere kant als bijvoorbeeld je partner in dezelfde kamer bijvoorbeeld Netflix aan het kijken is dan is het wel lekker.
Moet je die ook maar een mooie hoofdtelefoon geven ;)
Als je een dergelijke koptelefoon tegelijk wil gebruiken met je vriendin terwijl ze netflix zit te kijken lijkt me dat je dan veel beter naar een goedkoper model kan grijpen. Je hebt bijvoorbeeld ook dichte en open case koptelefoons voor in de studio en die hebben beide een ander doel en een andere klank. Een koptelefoon met noice cancelling zal denk ik ook invloed hebben op de algehele geluidskwaliteit, maar ik heb daar geen ervaring mee.
Met een gesloten koptelefoon en een muziekje aan hoor je je partner niet eens.
Ik vind de prijs eigenlijk wel meevallen. In de jaren 90 kostte mijn hoofdtelefoon al dik 600 gulden. En dat was zeker niet de absolute top.
Tja, ik vraag me toch echt af waar dat geld dan in gaat zitten, want het gaat niet in de BoM zitten, schat ik zo in.
In geluid en comfort. Deze Sennheisers klinken beter dan duurdere draadloze.
Deze gebruik je niet zo snel in de trein, maar in je huis, als je gewoon ontspannen op de bank met je ogen dicht wilt genieten van een mooi stukje muziek.
Ja klopt, ik gebruik mijn oude set zelfs nog meermaals per week nog. In huis dus.
En die verslaat met speels gemak mijn B&W PX8. (Tja open vs gesloten concept…)
Er zit een boel kennis over het bouwen van goede koptelefoons bij Sennheisser, die kennis opbouwen heeft ooit een boel geld gekost, en daar plukken ze nu de vruchten van. Een willekeurig bedrijf kan voor de zelfde onderdelenprijs nooit een koptelefoon maken die net zo goed klinkt. En omdat ie zo goed klinkt, kunnen ze een hoge prijs vragen. (Dit gaat iig op voor de HD600/650, het model uit dit artikel ken ik nog niet)
Ik ook, echt een hoop geld voor een koptelefoon zonder extra's, en voor dat geld kon er niet eens een bewaar/draag case van af, maar moet je het doen met een zakje.
(Mogelijk) deels assemblage. Ik weet het niet van deze, maar de duurdere koptelefoons worden in Ierland in elkaar gezet. De duurste worden (werden) in Duitsland in elkaar gezet.

Daarnaast is de afzet relatief laag, waardoor de prijs omhoog moet.

De “audiofiel” heeft het er makkelijk voor over, maar voor de meeste consumenten is het beetje extra geluidskwaliteit (als die al bij jou smaak past) de prijs niet waard.
Ik vermoed dat de echte audiofiel (de mensen die het verschil kunnen gooien) toch iets meer richting het hoogsegment van koptelefoons gaat, dat zijn prijzen die ergens rond €1500 beginnen tot ergens ver boven wat een normaal mens zou uitgeven :D
Wat is de reputatiefactor die in deze prijs is verwerkt? Ik vind het nogal aan de prijs voor een bedrade koptelefoon zonder actieve geluidsdemping.
Dezelfde prijs die jij neerlegt voor noisecancelling en draadloos, leg je hier neer voor geluidskwaliteit.
Bij mij leeft nogal het idee dat dit 99% gebakken lucht is, aangezien ik bij koptelefoons van boven ca. €150 eigenlijk geen verschil meer hoor. Vandaar ook de vraag waar het geld dan in gaat zitten, want ik hoor het niet.
Ik vermoed dat dat per persoon anders is. Als we bij een concert zijn dan weet mijn vrouw precies wanneer de zanger(es) vals zingt, maar ik hoor die kleine toon verschillen helemaal niet tenzij het overduidelijk vals is :D. Niemand gaat €3000 of €5000 uitgeven aan een koptelefoon tenzij ze het verschil merken met een €300 model.
Bij mij leeft nogal het idee dat dit 99% gebakken lucht is
Dit is zeker niet zo.
aangezien ik bij koptelefoons van boven ca. €150 eigenlijk geen verschil meer hoor. Vandaar ook de vraag waar het geld dan in gaat zitten, want ik hoor het niet.
Ligt dan meer aan jou. De ene koptelefoon is de ander niet en velen hebben andere stijlen. Geluidskwaliteit is breed. Detail, imaging, soundstage.

Ik zelf kan bijvoorbeeld geen draadloze koptelefoons luisteren, stoor mij mateloos aan de beperkte geluidskwaliteit wat daaruit komt. Ik kan dan ook niet begrijpen dat mensen €350,- aftikken voor een Sony of Bose terwijl ik al koptelefoons vanaf €100,- kan noemen die rondjes rennen als het gaat om geluidskwaliteit.
Stilte door active noise cancelling is voor velen ook nog wel wat waard.
Ik ben het deels met je eens, ik hoor het verschil tussen een koptelefoon van 350 en 1000 euro ook niet. Maar tussen zeg 150 en 350 euro zit voor mijn gevoel minstens zoveel kwaliteitsverschil als tussen 20 en 150 euro.

Ik was eerst ook niet overtuigd, tot mijn 20 euro headsetje van Philips naar de knaken ging, toen kocht ik een 130 euro Sennheiser HD456, bepaald geen topmodel, maar het geluid was een wereld van verschil. Nu heb ik voor op LAN parties enzo een Sennheiser HD680 precision, die nog net even wat lekkerder zit dan de HD456 en voor mijn oren ook net iets mooier geluid geeft.
Uiteraard is er een stukje Sennheiser taks, maar dat valt nog wel mee vind ik. Zelfs bij de goedkopere modellen zijn de stukken die er toe doen van staal en meestal ook goed na te bestellen mocht er iets kapot gaan.

Het afneembare snoer is op dezelfde manier voor mij een pluspunt. Het gebruikt standaard stekkers, dus je kan het zo vervangen met een touwtje van de Hema mocht je dat willen en elke audiozaak heeft dat soort snoeren in tig smaken op voorraad.
En omdat er geen versterker en DAC in de koptelefoon zelf zitten, kan ik ook die zelf kiezen.
Goeie vraag, Sennheiser heeft altijd wel een kwalitatieve range koptelefoons gehad en er een reputatie mee opgebouwd. Ik denk zeker dat het meespeelt want aan het materiaal alleen kan een koptelefoon echt maar een maximale prijs hebben.

Maar zoals ik gisteren ook al meldde in het artikel over de koptelefoon van Sonos, het lijkt er wel op dat je bij consumenten hifi echt wel de hoofdprijs mag betalen en in de pro en semi-professionele markt meer waar voor je geld krijgt.
Actieve geluidsdemping zal je niet snel vinden in bedrade (hifi) koptelefoons, de prijs is overigens ook aan de lage kant als je gaat kijken naar het hifi segment, waar de 6 series al heen wilt. Dan kan je ook koptelefoons vinden van €5.000-€69.000 waarbij je dan ook nog overige apparatuur moet aanschaffen. Vergelijk het niet met je doorsnee Apple AirPods Max, Bose QC etc, dat is een andere markt.
En waarom het 'duur' is, materiaal, kwaliteit van drivers, nauwkeurigheid van weergave, etc etc. Net zoals er zaken zijn die een Audi duurder maken dan een Fiat ook al kunnen ze beide rijden en kan de Fiat een dakraam hebben en de Audi niet.
Dat een Audi duurder is dan een Fiat is gewoon voor het grootste deel brand image. Kwalitatief ontgaat het elkaar niet zo heel veel. En de kosten zijn nu ook niet heel verschilleend.
Het sluit elkaar ook wel eens uit. Mogelijk omdat ANC alleen bij een digitaal signaal toe is te passen. Mijn Shure Aonic 50 biedt een fantastische geluidskwaliteit wanneer deze per kabel wordt aangesloten en is daarmee dus een directe concurrent voor deze Sennheiser. Noise cancellation is dan echter niet beschikbaar.

Maar hij valt tevens met Bluetooth draadloos te luisteren met (een niet echt super) ANC.
Sennheiser is wel een bekende en daar zal vast wel een "extra" prijs aan vast zitten. Dit is geen top koptelefoon maar staat ergens in het middensegment denk ik? De 800 serie van Sennheiser is stukken beter, maar dat is in het hoogsegment, dan heb je het over meer dan €1500. Actieve geluidsdemping kom je volgens mij ook niet vaak tegen bij hoogsegement en ook bij deze is dat niet toegevoegd zo te zien.
Mijn HD 800 is de beste koop die ik ooit heb gedaan.
Alleen de kabel ben ik niet zo blij mee. Die zijn twee keer stuk gegaan.
Dit is de adviesprijs. De uiteindelijke prijzen vallen vaak een stuk lager uit bij koptelefoons.
Dat snap ik, maar voor minder dan €250 zie ik hem niet zo snel in de winkel liggen. Dat is nog steeds veel voor dit ding, naar mijn, wellicht ongeïnformeerde, mening.
Nou, test ze maar eens naast elkaar. Dan merk je toch wel verschillen in de kwaliteit van het geluid. En dat kost geld. Overigens hoor ik niet veel verschil tussen koptelefoons van 5K en 500 euro, maar wel tussen rond de 100 en 300-500 euro. Dat vond ik dus wel de moeite waard. Overigens zijn goede koptelefoons de laatste jaren best wat goedkoper geworden. Sommige zijn zelfs naar onder de 200 euro gezakt.
hmm... ben benieuwd. Sennheiser is nooit geweldig geweest in gesloten ontwerpen. En ik vind de bouwkwaliteit de laatste jaren erg tegenvallen.
Heb nu een klein jaartje deze uitvoering: Beyerdynamic DT 700 Pro X (Zwart) en daar ben ik bijzonder over te spreken!
Die is ook goed ja, ik heb naast de Sennheiser HD599 ook een 900 PRO gehad, maar die zat mij niet lekker op een of andere manier, nu weer een 990 PRO (250ohm met losse amp) en dat is toch wel lekker, voor gamen gebruik ik de 599 nu nog, wat vlakkere curve en voor muziek de Beyer.

De Beyers zijn over het algemeen wel wat zwaarder, weet niet hoe zwaar de 600 serie is, maar de 599 kan je de hele dag op je hoofd hebben zonder dat je het door hebt.
Heb met de beyers nooit problemen gehad, vind ze bijzonder comfortabel. Sennheiser was dat ook maar de moderenere modellen kunnen de cups niet ver genoeg naar beneden voor mijn grote hoofd.
Ik heb juist grote oren :9 en die zitten fijner in de 990 dan in de 900.
Ik heb de dt990 pro en inderdaad heb ik hem soms nog op mijn hoofd als ik weg wil lopen. Dat merk je snel :)
Ik heb een vmoda boom pro in mijn hd560s gemod. Gewoon openhalen, het plastic lock mechanisme van sennheiser eruit schroeven, korte 2.5mm naar 3.5mm verloopstuk erin en je kunt elke 3.5mm kabel gebruiken die je wilt.
Ik vraag mij af hoe goed de mic is. Diverse headsets gekocht waarbij de microfoon slecht bleek.
De microfoon is denk ik afwezig.
Sennheiser verkoopt wel kabels met een inline mic, dus op zo'n manier zou je er wel een headset van kunnen maken. Doe ik met de HD599 en HD560S
Laat maar niet goed gekeken. Mijn reactie slaat nergens op.
toevoeging op het ontbreken van een mic: daar is nog mooi aftermarket spul voor te koop.

jammer dat ze m closed back maken, daarmee is t voor mij een 'overslaan' versie. ik houd zelf meer van de open backs ivm de soundstage en het comfort met meerdere uren aaneengesloten dragen.
Ik zocht afgelopen weekend ook een koptelefoon met videobellen in TEAMS, liep in bekende rood electronica winkel en werd geadviseerd voor de Fresh 'n Rebel Clam Blaze, op verpakking stond perfect calling, dacht dat verkoper iets ging aansmeren maar goed, ging toch uitproberen vanwege de kleur. En moet zeggen , het valt niet tegen, sterker nog, beter dan verwacht. Heb dus ook mn collega aangeraden om er 1 te kopen met meetings in videobellen.
Die mics zitten aan de zijkant dan? wel knap hoor. Zelfde heb ik voor die in ear oordopjes waar dan mics in zitten
Ik heb zelf de Antlion Modmic gekocht en op mijn BD DT990 geplakt.

Die is zo gevoelig dat mensen mij kunnen horen slikken als ik hem op voorheen normale stand heb staan. En kristalhelder qua geluid.
Hoe doe je dat dan?

Die Modmic heb ik gegoogld dat is een losse mic maar hoe sluit je die aan op de DT990? Die DT990 heb ik ook in Google gegooid. Krijgt zeeer dikke recensies dus ik snap dat je enthousiast bent :)
Ik durf het toch niet aan.
Ze krijgen de firmware van de HD350BT niet eens fatsoenlijk op orde.
Dus ik ben het vertrouwen wel een beetje kwijt.
deze is een amaloge hoofdtelefoon waar je geen firmware op hebt.
Dus qua software moet hieraan niets worden aangepast.
Ik ga m wel beluisteren.
Zelf een HD579 hier, maar omdat ik niet het volume open gooi en ik toch graag een beetje van mijn omgeving mee krijg, nooit een probleem met de open back koptelefoons.
Hopelijk heeft deze in tegenstelling tot 600 wel diepere bas.

Want dat vind ik wel nadeel van de 600 en meer open koptelefoons.Met frequentie onder de 50 hz weinig voorstelt
De HD650 heeft iets meer laag dan de HD600, en is verder gelijk. (Is mijn favoriet, de HD600 vind ik te kil klinken)

Een goede koptelefoonversterker helpt ook. En anders gewoon een equalizer aan zetten, zo halen de Sony 1000XM etc ook hun diepe bass.
De 1000Xm reeks heeft vooral heel veel mid bas en weinig sub bas. En geluidskwaliteit is niet het sterkste punt van xm reeks
Heb onder mijn bureau een Fiio E10K hangen en daar staat standaard de bass op on, puur omdat de Beyerdynamic 990 PRO open is, dan mis je net even die boom, en dat vangt dit precies weer op.
Dat heeft ie zeker, de frequency response is al bekend. Lijkt dus vrij goed de Harman-curve te volgen, alleen de >3kHz regio blijft iets achter.
De frequency response is al bekend. Volgt de Harman-curve relatief goed maar kan wat meer dB's gebruiken in de hogere frequenties wellicht. Blijft in die regio wat achter bij de HD600 maar de (sub)bas is dan weer een stuk beter vertegenwoordigd.
De HD 620S heeft een afneembare kabel met dezelfde aansluiting als andere Sennheiser-koptelefoons;
Wordt er niet gewoon een 3.5mm aansluiting gebruikt? Het is toch handiger als er een universele aansluiting gebruikt wordt, zodat je bij een verloren kabel niet per se een vervangende van Sennheiser moet hebben?


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee