Dit is de populairste Android-smartphone van dit moment

Dit is de populairste Android-smartphone van dit moment

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Er is onderzoek gedaan naar welke smartphones op dit moment het beste verkopen. Qua Android-smartphones staat gaat er een verassende telefoon aan de leiding.

Samsung doet het goed

Onderzoeksbureau Counterpoint heeft onderzoek gedaan naar welke smartphones er in het eerste kwartaal (Q1) van 2024 het beste hebben verkocht. De uitslag is niet verassend, maar toch ook weer wel.

Allereerst het minder verassende nieuws, de iPhone-modellen van Apple doen het weer het beste. De best verkochte smartphone van Q1 2024 is de iPhone 15 Pro Max (4,4 procent) gevolgd door de iPhone 15 (4,3%), iPhone 15 Pro (3.7 procent) en de iPhone (14 (1,9 procent). Op plek vijf vinden we vervolgens de eerste Android-smartphone. Meerdere jaren op rij vond je hier nu een Samsung Galaxy A1-toestel, zoals de Galaxy A13 en A14. Dit jaar verkoopt het vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant echter het beste. Met 1,9 procent is de S24 Ultra de beste verkochte Android-smartphone in dit kwartaal. De Galaxy A15 5G staat op plek zes met 1,4 procent. De Galaxy A54, S24 en A34 maken de lijst met Android-smartphones compleet.

Opvallend aan de Galaxy A15 5G is overigens dat het om het 5G-model gaat, eerder was de 4G-variant steevast het best verkochte model.

Dit is de populairste Android-smartphone van dit moment

Top 10 verkochte smartphones Q1 2024. Brond: Counterpoint.

Vergelijken met vorig jaar

Nog even kort de cijfers vergelijken met vorig jaar. Zoals je kunt zien doet de S24 Ultra het beter dan de S23 Ultra in dezelfde periode vorig jaar, 1,9 procent om 1.3 procent. En dit is goed nieuws voor Samsung, op duurdere modellen wordt namelijk veel meer marge gepakt dan op goedkope toestellen. Qua verkoopaantallen doet Samsung het in zijn geheel ook beter in vergelijking met vorig jaar.

Heb jij een telefoon die in de top 10 staat? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk