'Afgekeurde goal' De Ligt doet stof opwaaien: 'Dat slaat nergens op!'

'Afgekeurde goal' De Ligt doet stof opwaaien: 'Dat slaat nergens op!'

8 mei - 23:15
59

Rafael van der Vaart en Ronald de Boer zijn het erover eens: de arbitrage had langer de tijd moeten nemen om het 'doelpunt' van Matthijs de Ligt te beoordelen. De Nederlander leek in de slotfase te scoren tegen Real Madrid, maar dat feest ging niet door. 

De arbiter had namelijk al gefloten voor vermeend buitenspel eerder in de aanval. Op tv-beelden leek daar geen sprake van te zijn, maar omdat de scheidsrechter al had gefloten vóór het schot van De Ligt, kon de VAR de situatie niet meer beoordelen. 

"Volgens mij heb je geleerd als grensrechter: bij twijfel niet vlaggen", reageert Van der Vaart bij Ziggo na het zien van de beelden. Ronald de Boer is het met hem eens. "Je hoort heel vaak mensen zeggen dat grensrechters niet zo lang moeten wachten met het vlaggen voor buitenspel, maar dit is dus de reden. Het werd veel te snel beslist, dat slaat nergens op."

Presentator Wytse van der Goot stelt dat Bayern München een doelpunt is ontnomen. De Boer kan de frustratie bij de Duitsers goed begrijpen. "Eric Dier gaat ook direct naar die grensrechter toe... Ik snap het heel goed. Maar de scheidsrechter handelt correct, want als de grensrechter de vlag omhoog steekt, dan moet je fluiten."