Demonstranten bezetten gebouw Universiteit Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - Na een demonstratie vanmiddag op het Domplein heeft de groep actievoerders tegen de Universiteit Utrecht zich verplaatst. De groep is tegen de banden die de universiteit met Israël heeft. De demonstranten zijn een gebouw van de Universiteit Utrecht op de Drift binnengegaan en bezetten het inmiddels al urenlang.
Demonstranten konden het gebouw binnekomen doordat de deur open stond, zag onze verslaggever. Raha, student en woordvoerder van de actievoerders, roept mensen op niet weg te gaan. Ze zegt dat het gebouw een "liberated zone" is, wat zou betekenen dat ze geen politie binnenlaten. De politie zou ook uitgejoeld worden als ze het bordes van het gebouw benaderen.
Studenten die op het moment van de bezetting nog in het pand aanwezig waren konden het gebouw verlaten. Sommige daarvan waren behoorlijk geschrokken.
Inmiddels is de deur van het gebouw dicht. Onduidelijk is hoeveel actievoerders er nog binnen zijn. Om 23.30 uur riep Anton Pijpers, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht demonstranten op om uiterlijk om 00.05 uur het pand te verlaten. Hier lijken ze nog geen gehoor aan te geven. Er wordt door actievoerders opgeroepen om te blijven.
In dit liveblog kan je de laatste ontwikkelingen lezen:
Hier zie je hoe demonstranten het gebouw binnen gingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.