Feest bij Fiorentina
NOS Voetbal

Fiorentina naar Conference League-finale door late gelijkmaker in Brugge

Fiorentina heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Conference League. Een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Club Brugge was daarvoor genoeg na de 3-2 zege in de thuiswedstrijd van vorige week.

Morgen maken Olympiakos en Aston Villa uit wie de andere finalist wordt op 29 mei in Athene. Vorig jaar verloor Fiorentina de eindstrijd van West Ham United (2-1).

Normaal gesproken worden wedstrijden in de Conference League op donderdag afgewerkt, maar omdat de Heilig Bloedprocessie morgen door Brugge trekt werd de wedstrijd vanavond al gespeeld.

Geen Meijer

Club Brugge moest het vanavond doen zonder de Nederlandse linksback Bjorn Meijer. Hij liep afgelopen weekend een zware knieblessure op. Zonder hem kwamen de Belgen wel op voorsprong in de twintigste minuut. Maxim de Cuyper schampte de bal met zijn hoofd na een voorzet van Hans Vanaken.

In het Jan Breydelstadion zat de sfeer er aanvankelijk goed in

In de fase voor de pauze werd Fiorentina steeds sterker en kwam Club Brugge een paar keer goed weg. Zo belandde een inzet van Fiorentina-spits Christian Kouamé op de lat.

In de tweede helft had Fiorentina het overwicht en kreeg de ploeg van Vincenzo Italiano de grootste mogelijkheden. De Italianen raakten opnieuw de lat.

Late gelijkmaker

De gelijkmaker viel in de 85ste minuut. Lucas Beltrán benutte een penalty die werd gegeven omdat Brugge-verdediger Brandon Mechele zijn been te hief volgens de scheidsrechter.

Brugge kreeg in de blessuretijd nog een grote kans via Vanaken, maar Fiorentina-doelman Pietro Terracciano wist de bal uit de goal te halen.

En zo lukte het Club Brugge wederom niet om de finale van een Europees toernooi te halen. De laatste keer was 46 jaar geleden toen de club de Europa Cup I-finale verloor van Liverpool (0-1).