Barricades bij het terrein van de Universiteit van Amsterdam.
Volledig scherm
Barricades bij het terrein van de Universiteit van Amsterdam. © ANP

Lezers over demonstreren of niet: ‘Protesteer liever tegen de betutteling en hoge belastingen’

De KwestieDemonstrerende studenten willen dat de universiteiten in Amsterdam en Gent de banden met Israël verbreken vanwege de oorlog in Gaza. In de pro-Palestijnse solidariteitsacties eisen de demonstranten dat de universiteiten alle banden verbreken met bedrijven en kennisinstellingen in Israël. Het studentenverzet komt overgewaaid uit Amerika.

18 reacties

  • Kees Noorlander

    1 week geleden
    Demonstreren mag. Maar gewelddadig je zin proberen te krijgen met illegale bezettingen en gezichtsbedekking en belemmering van het onderwijs is geen demonstreren, maar eerder anarchie.
  • E.M. Plas-de vries

    2 weken geleden
    demonstreren in vrede voor vrede maar het is een probleem als je de wil van een minderheid met geweld en kwetsend wil gaan oplossen. met hoeveel betogers je ook bent het werk van de politie die handhavers zijn van de wet en thuis familie heeft geweld aan doet en geen gehoor geeft als er bevelen en waarschuwingen worden gegeven de belasting betaler, wij betalen en zijn zo zoete lieve Gerritje.
  • Jacco Pos

    3 weken geleden
    Bij elke volgende generatie lijkt het percentage 'it,s all about me' toe te nemen: De eigen mening is zeer belangrijk en moet niet alleen gehoord worden, maar we willen ook dat de ander daar iets mee doet. W leven daarbij steeds meer in onze bubbles met gelijkgestemden. Daardoor lijken velen te denken dat hun mening gemeengoed is, en ze vinden het dan ook vanzelfsprekend dat o a. overheden/universiteiten hun waarden en normen overnemen gaan uitdragen. Ik zie enkel de verzuilingen toenemen.
  • J. Trenning

    3 weken geleden
    Ik demonstreer niet, tenzij het zou gaan om arbeidsvoorwaarden. Tegenwoordig zijn het geen demonstraties maar veelal anarchistisch, (extreem) linkse beroepsdemonstranten die geeneens weten waarover ze praten, zoals xr, de studenten etc. Neem nu die studenten, hebben nog nooit in een oorlogssituatie gezeten, weten totaal niet wat het is om te moeten vechten tegen terroristen, roepen de grootste onzin en denken de wijsheid in pacht te hebben. En dat zijn dan straks de leidinggevenden in ons land?
  • E.M Engelsman

    3 weken geleden
    Het laatst dat ik gedemonstreerd heb was in 2003 tegen de inmenging van het Westen in Irak.
  1. Column Thijs Zonneveld | Elk interview van Arensman is alsof hij in de brandende zon op zijn blote reet van een ijzeren glijbaan af moet
    PREMIUM

    Column Thijs Zonneveld | Elk interview van Arensman is alsof hij in de brandende zon op zijn blote reet van een ijzeren glijbaan af moet

    Thijs Zonneveld concludeert in zijn column dat er in Nederland maar weinig enthousiasme is over Thymen Arensman, terwijl hij meer dan degelijke prestaties neerzet als klassementsrenner. „Misschien moeten we hem een klein beetje meer liefde en een applausje geven met z’n allen als hij volgende week als vierde, vijfde, zesde of zevende Rome binnenrolt.”
  2. Wil je graag meer verdienen? Roland weet hoe je er honderden euro’s bij onderhandelt
    PREMIUM

    Wil je graag meer verdienen? Roland weet hoe je er honderden euro’s bij onderhan­delt

    Niet blij met wat je verdient? Hoop je op 200 euro meer bij het volgende salarisgesprek? Waarschijnlijk gebruikt je baas allerlei trucs om ervoor te zorgen dat jij die salarisverhoging niét krijgt. Maar als je van tevoren weet welke dat zijn, kun je ze ook pareren, zegt hr-expert Roland Grootenboer. Zodat je het salaris krijgt dat je echt verdient. ,,Jij moet de Gucci-tas worden waar je baas graag wat meer voor betaalt.’’