Teveel bouwbeperkingen door verkeerde risicobeoordelingen.
Volledig scherm
Teveel bouwbeperkingen door verkeerde risicobeoordelingen. © Jeffrey Groeneweg

Opinie wetenschappers: ‘Regeldrift van de overheid zorgt voor stagnatie van woningbouw’

Onze delta merkt de gevolgen van zeespiegelstijging. Het antwoord van de overheid is een van de redenen dat de woningbouw stagneert, stellen Friso de Zeeuw, Ties Rijcken en Peter Boelhouwer van de TU Delft.

26 reacties

  • willem jungbeker

    3 weken geleden
    De waarheid is dat er vele flats gesloopt zijn in Rotterdam die nog makkelijk een tijd meekonden ik woonde er namelijk zelf in 1 en het was heel fijn en ik en vele moesten halsoverkop weg waarna ze nog zijn verhuurd een jaar aan expats WAT vreselijk pijn doet want wij moesten halsoverkop vertrekken waren zeker 1500 woningen dus WONINGCRISIS ammehoela nu hebben ze 25 eengezinswoningen gepland i.p.v. 1500 woningen te laten staan
  • Robbert Scholten

    3 weken geleden
    Uiteindelijk is er maar één plek waar beleid op dat niveau wordt gemaakt en dat is de tweedekamer,shame on you
  • Ton Lucassen

    3 weken geleden
    Hoor al jaren dat er een kleinere overheid moet komen en net als zoals zoveel dingen is hier ook weer niks van terecht gekomen en al die ambtenaren maken weer nieuwe regeltjes om wat te doen te hebben
  • Van Rossum

    3 weken geleden
    @Jan klaasen@We heben wel meer aan de kabinetten Kok lubbers en Balkenende te danken.Vrijwel alles.Woningnood etc cda/Pvda begonnen met privatisering enz.Alleen geeft Wilders Rutte overal de schuld van.Maar in de jaren toen ie nog Vvder was was het stil aan de overkant.En de 20 jaar erna had hij 1 hitje.Het geloof. Daar is nu migratie bijgekomen zijn nieuwe alrmschijf.
  • Jan Klaasen

    3 weken geleden
    We hebben veel en veel te veel ambtenaren in ons land, dat zou Balkenende al gaan verminderen maar het zijn er alleen maar meer geworden...met alle ellende van dien.
  1. Na scheiding raakt ondernemer Klaas in de schulden: nog 50.000 euro aan openstaande betalingen
    PREMIUM
    budgetcoach

    Na scheiding raakt ondernemer Klaas in de schulden: nog 50.000 euro aan openstaan­de betalingen

    Klaas (45) is schilder en werkt al meer dan twintig jaar in het vak. Anderhalf jaar geleden verandert zijn leven drastisch als zijn huwelijk in een vechtscheiding eindigt. Het was zijn ex-vrouw die altijd de financiën van het bedrijf deed, hierdoor weet Klaas zelf nauwelijks hoe het kasboek eruit ziet en hoe hij belastingaangifte moet doen. De administratie is een complete chaos. Klaas beseft dat hij hulp nodig heeft en schakelt budgetcoach Carolien Vos in.