Tim Merlier (5e) na ’te gevaarlijke’ finale: “Vooral blij dat ik nog leef”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 17:28

Tim Merlier (5e) na ’te gevaarlijke’ finale: “Vooral blij dat ik nog leef”

Tim Merlier was maandag nog de grote man in de Giro d’Italia, maar kwam in de tweede sprintersrit niet verder dan een vijfde plaats. Al was de renner van Soudal Quick-Step vooral blij dat hij heelhuids de pers te woord kon staan.

“Ik ben vooral blij dat ik nog leef, want met één kilometer te gaan zag ik twee renners schouder aan schouder. Er vloog er een bijna over de hekken”, blikt de man die vandaag rondreed in de paarse puntentrui met Eurosport terug op een snelle en daardoor hectische finale.

Merlier zat in de laatste kilometer net iets te ver en dus zag hij zich genoodzaakt om zijn sprint al vroeg in te zetten. “Ik dacht: ik begin mijn sprint maar gewoon. Maar de snelheid lag heel hoog en bovendien spurtte Milan met een grote versnelling. Ik dacht nog even dat ik kon winnen, maar het was toch wat te ver naar de streep.”

En zo kwam Merlier slechts als vijfde over de finish. Baalt hij nu als een stekker? “Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Het was mogelijk om vandaag te winnen, maar het was heel hectisch en ook wat te gevaarlijk. Maar ja, dat is nu eenmaal een deel van mijn job.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2024 17:36
Snap ik volledig! Ik vraag me 1 iets af. Deze rit, dit parcours wist iedereen al 2 maand vooraf. Waarom kaart niemand dit aan zodat er aanpassingen mogelijk zijn? Altijd dat geklaag na de rit... dit hadden ze toch perfect met de organisatie kunnen bespreken lijkt me?
    7 mei 2024 17:41
    Denk niet echt dat er veel aanpassingen mogelijk waren die het veiliger hadden kunnen maken. Je kan Andora simpelweg niet bereiken zonder een afdaling.
    7 mei 2024 17:50
    Je had toch er nog een x aantal km plat achter leggen?
    7 mei 2024 17:57
    De sprint zou dan idd langzamer zijn. Maar je gaat wel veel meer dringen hebben in de afdaling. De finish ligt immers verder weg, dus iedere sprinter wil op dat moment dan meer ploeggenoten bij zich hebben, dus zijn er dan meer renners die op dat moment vooraan willen zetten. Natuurlijk is deze finish zoals hij nu is te gevaarlijk, ik weet alleen niet of het alternatief minder gevaarlijk zou zijn. Daarnaast kan je, afhankelijk van hoe je de finish dan tekent, het probleem krijgen dat afdaling buiten de laatste 3 km zit, waardoor ook klassementsrenners nog van voren willen zitten met bijbehorende treintjes.
    7 mei 2024 19:16
    @Landeirovic: je betaalt natuurlijk niet voor een aankomst 5km buiten het centrum van je gemeente.
Chicane!
7 mei 2024 17:59
Zijn altijd verliezers die er over zeuren, zeg dat dan eerder
    7 mei 2024 19:08
    Er zijn 170 verliezers en 1 winnaar, tuurlijk is het een 'verliezer' die dan een opmerking geeft. De uitslag van de renner doet er ook niet toe, want hij heeft gewoon gelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.