<
>

Chery verlaat Maccabi, toekomst verder onduidelijk

Pro Shots

Tjaronn Chery verlaat Maccabi Haifa. De aanvaller - die op dit moment wordt gehuurd van N.E.C. - laat via Instagram weten dat hij de club uit Israël definitief gaat verlaten. De 35-jarige Chery maakt niet bekend waar zijn toekomst wel ligt. Het zou dus kunnen dat hij na de zomer ook niet terugkeert bij N.E.C.

Via Instagram richt de smaakmaker in Nijmegen zich tot de fans en zijn medespelers van Maccabi. "Het verlaten van deze geweldige club na vijf ongelooflijke jaren is een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb genomen", zo schrijft hij.

"Als aanvoerder heb ik mijn hart en ziel in elke wedstrijd gestoken en elk moment met deze ongelooflijke club gekoesterd. Aan mijn teamgenoten, coaches en fans, bedankt dat jullie deze reis onvergetelijk hebben gemaakt. De herinneringen die we samen hebben gemaakt zullen me altijd bijblijven. Ook al ga ik verder, een stukje van mijn hart zal altijd hier blijven. De liefde voor dit team zal nooit vervagen."

Chery kwam mede door de onveilige situatie in Israel terecht bij N.E.C. en sinds zijn komst doet hij het geweldig in De Goffert. In twaalf Eredivisiewedstrijden maakte hij vier doelpunten. Maandag maakte hij nog twee treffers tegen Excelsior waardoor N.E.C. zicht houdt op de vijfde plek.

Bij Maccabi Haifa speelde Chery in totaal ruim 200 wedstrijden. Hij was tevens aanvoerder bij de 15-voudig kampioen van Israël.