Duitsland: Politiek geweld is opeens een slechte zaak nadat het een politicus van de regerende partij overkomt

1

Er is al jaren non-stop politiek geweld tegen Duits rechts. De regering heeft dit aangemoedigd, of in ieder geval niet gestopt.

Nu is het ineens erg ?

Deutsche Welle:

De Duitse politie zei maandag dat onderzoekers nog drie verdachten hadden geïdentificeerd na een aanval op Europees parlementslid Matthias Ecke en een campagnemedewerker van de Groene Partij in Dresden.

Ecke, lid van het Europees Parlement voor de Sociaal-Democraten (SPD) van bondskanselier Olaf Scholz, werd volgens de politie aangevallen door vier aanvallers toen hij vrijdagavond in Dresden verkiezingsposters voor de EU tentoonstelde.

Hoe het onderzoek is verlopen

Nadat een 17-jarige zich al had aangegeven, werden de appartementen van drie andere verdachten doorzocht.

Tijdens het onderzoek werden aanvankelijk twee extra verdachten geïdentificeerd en hun appartementen werden zondagavond vroeg doorzocht op bevel van de districtsrechtbank van Dresden.

Advertisement

Zondag werd een vierde verdachte geïdentificeerd, wiens appartement ook laat in de avond werd doorzocht. Onderzoekers zeiden dat het bewijsmateriaal in beslag was genomen en nu wordt geëvalueerd. Alle vier zouden 17 of 18 jaar oud zijn.

De onderzoekers zouden de drie andere verdachten hebben opgespoord door bewijsmateriaal te evalueren dat in beslag was genomen van degene die bekende. De politie zei zondag dat de 17-jarige die aanvankelijk naar voren kwam geen eerder strafblad had en tot nu toe ‘geen commentaar had gegeven op het motief voor de overtreding’.

Uit berichten in de media blijkt dat er in de woning van de eerste verdachte rechts-extremistische neigingen zijn aangetroffen.

Een woordvoerder van het staatsrecherchebureau zei later dat er reden was om aan te nemen dat een van de verdachten rechtse opvattingen heeft.

Politiek gemotiveerd geweld in Duitsland

Maandag deelde Ecke een foto van zijn verwondingen op X, voorheen Twitter, waarop een blauw oog te zien is en zijn wang opgezwollen door een pleister.

“Dit gaat niet alleen over mij, maar over iedereen die uit passie politiek actief is. In een democratie zou niemand bang moeten zijn om zijn mening te uiten!”, schreef hij.

We hebben je niet gehoord bij al die aanslagen op AfD-ers.

Kanselier Scholz veroordeelde de aanval en zei dat deze een bedreiging voor de democratie vormde. Maandag zei het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat de ministers van Binnenlandse Zaken van de zestien Duitse deelstaten dinsdag een buitengewone bijeenkomst zouden houden om maatregelen te bespreken om aanvallen op politici tegen te gaan.

Als reactie op het geweld verzamelden duizenden demonstranten zich zondag in de straten van Dresden en Berlijn om te protesteren tegen rechts-extremisme en politiek geweld.

Ja natuurlijk.

Duitsland is het enige land waar pro-regeringsdemonstraties zijn. Het lijkt de Sovjet-Unie wel.


Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
11 dagen geleden

comment image