Barricades door demonstranten bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort dat door de demonstranten is bezet.
Volledig scherm
Barricades door demonstranten bij een pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) in het centrum van Amsterdam. Het gaat om een complex bij de Oudemanhuispoort dat door de demonstranten is bezet. © ANP

Demonstranten bezetten UvA-gebouw en maken zich op voor langdurig verblijf, driehoek grijpt niet in

Met video'sMeer dan duizend demonstranten verzamelden zich dinsdagmiddag bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) om hun steun te betuigen aan de pro-Palestijnse studenten die daar een dag eerder een protestkamp opzetten en door de politie werden verwijderd. Daarna verplaatste de demonstratie zich. Er ontstonden vechtpartijtjes tussen agenten en demonstranten, en daarna bouwden demonstranten barricades bij een pand in het centrum van Amsterdam dat nu bezet wordt.

  1. Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’
    PREMIUM

    Alarm om de stand van ons onderwijs: ‘Sommigen staan eigenlijk buitenspel’

    Veel Nederlandse kinderen kennen de basisregels van lezen en rekenen niet meer, blijkt uit recent onderzoek. Maar is het eigenlijk erg als je niet gelijk weet hoeveel 3/4 liter melk is? Een zoektocht langs acht (praktijk)experts leidt naar de problemen van het Nederlandse onderwijs én naar een oplossing. Die oplossing heet geen ChatGPT, ‘want die is er heel blij mee als we niet meer kunnen schrijven’, stelt een van de deskundigen.