Giro 2024: dsm-firmenich PostNL en Fabio Jakobsen moeten verder zonder zieke Bram Welten
dinsdag 7 mei 2024 om 12:51

Giro 2024: dsm-firmenich PostNL en Fabio Jakobsen moeten verder zonder zieke Bram Welten

Bram Welten is niet van start gegaan in de vierde etappe van de Giro d’Italia. De Nederlander van dsm-firmenich PostNL, die mee was naar de Ronde van Italië om Fabio Jakobsen bij te staan in de sprintritten, heeft verhoging en heeft last van hoest.

Door het wegvallen van Welten, verliest Fabio Jakobsen een belangrijke pion in de sprinttrein. Op papier heeft Jakobsen nu enkel nog Julius van den Berg en Tobias Lund Andresen tot zijn beschikking, in de aanloop naar een sprint. Renners als Gijs Leemreize, Chris Hamilton en Kevin Vermaerke kunnen uiteraard ook nog een handje toesteken. Romain Bardet geldt als klassementskopman van de Nederlandse formatie, maar de Fransman verloor in het openingsweekend al behoorlijk wat tijd.

Teleurstelling
“Bram kreeg tijdens de rit van maandag last van hoest en van zijn borst”, vertelt Camiel Aldershof, ploegarts bij dsm-firmenich PostNL. “Medisch onderzoek heeft onthuld dat hij verhoging heeft, naast het feit dat zijn hoest verergerd is. We hebben besloten dat het voor zijn eigen gezondheid en degenen rondom hem, beter is dat hij de wedstrijd niet voortzet. Bram neemt nu de tijd om te rusten en thuis te herstellen.”

Welten was erg teleurgesteld dat hij de Giro moet verlaten, zegt ploegleider Matt Winston. “Hij kwam hier in goede vorm. Maar we zullen niet alleen zijn kwaliteiten op de fiets missen, want hij zorgt ook voor een goede sfeer in de groep naast de fiets. We zullen zijn teamwork in koers missen en natuurlijk zijn rol als lead-out in de sprintgroep. We wensen hem een goed herstel. De rest van de jongens is gemotiveerd om op een goede manier door te blijven gaan.”

Vierde opgever
De 27-jarige Welten is de vierde opgever deze Giro d’Italia. Eerder verlieten Robert Gesink (Visma | Lease a Bike), Simon Carr (EF Education-EasyPost) en Eddie Dunbar (Jayco AlUla) de ronde al.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 14
Etappe 15

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.