Nieuws

Politieonderzoek: Moordaanslag op 'tattookiller' Cor P. vermoedelijk uit koker van Taghi

Tattookiller Cor P werd beschoten vanaf een scooter
© Politie
Veertien keer werd hij geraakt door kogels, maar 'tattookiller' Cor P. overleefde de aanslag. Een aantal potentieel dodelijke projectielen wist hij naar eigen zeggen af te weren met zijn hand. Dat werd vandaag duidelijk op de rechtszitting tegen verdachten van de aanslag op zijn leven. De tattookiller is naast slachtoffer van deze aanslag, ook verdachte van de moord op Enschedeër Onno Kuut.
De moord op Kuut werd in 2009 gepleegd. Volgens justitie door vier zogenoemde tattookillers, onder wie Cor P. Tegen alle vier de verdachten werd levenslang geëist, maar ze werden vrijgesproken. Het OM is in hoger beroep gegaan. Kort voor het vonnis nam Cor P. de benen naar de Dominicaanse Republiek. Daar werd hij begin 2022 neergeschoten.
We gaan hem vinden bro, en hoe!
verdachte moordaanslag

Taghi

Hij werd rijdend in zijn auto onder vuur genomen door twee mannen vanaf een scooter. Na een botsing rende hij een steeg in waar nog eens drie kogels doel troffen. Hij werd onder meer geraakt in een long en zijn ruggengraat. Cor P. beschreef de schutter "een lange jonge man met een gouden tand, echt een knapperd."
Uit rechercheonderzoek blijkt dat Ridouan Taghi waarschijnlijk via een rechterhand en moordmakelaar achter de aanslag zit. Waarom de liquidatie moest plaatsvinden, is (nog) niet duidelijk.

Spotter

Een van de verdachten in de strafzaak rond de mislukte moordaanslag is een broertje van de veronderstelde moordmakelaar. Het broertje erkent als spotter actief te zijn geweest. Oftewel, hij moest in kaart brengen waar het doelwit was. "Bij aankomst op de Dominicaanse Republiek werd me zeer duidelijk verteld dat Cor geliquideerd moest worden."
De spotter houdt veelvuldig contact met zijn Nederlandse broer via een Google Pixel telefoon. 'We gaan hem vinden broer, en hoe!' Die informeert geregeld naar de stand van zaken. 'Wanneer resultaat? Volgens hemzelf vooral omdat hij ongerust was over zijn broertje. "Ik wist waarom hij daar was."
Bij het Team Criminele Inlichtingen (geheime dienst van de politie) kwam informatie binnen dat de broer werkte voor Jaouad F., vermeende rechterhand van Ridouan Taghi. Maar beide broers willen in de rechtszaal niet over anderen verklaren. Wel zou de oudste in de gevangenis hebben gezegd: "Ik was een loopjongen van Taghi", en "Ik hoor bij de groep van Taghi."
De oudste broer staat ook terecht voor betrokkenheid bij een grote wapenopslag in Alphen aan den Rijn. Daar lagen tientallen (zware) wapens opgeslagen. Maar hij zegt dat hij die wapens nooit heeft gezien.
Ik hoor bij de groep van Taghi
verondersteld moordmakelaar

Getuigen

Morgen staan nog twee verdachten van de moordaanslag op Cor P. terecht. Het gaat om de vermoedelijke schutter (die met de gouden tand) en een mogelijk bestuurder van de motorscooter. Die laatste lijkt in notities op zijn telefoon te verwijzen naar de aanslag. 'Kon ik maar terug naar die tijd en die man door z'n vieze kk kop schieten.' Beide bovenstaande verdachten zijn door getuigen uit hun eigen omgeving herkend op camerabeelden van de aanslag. Volgende week komt het Openbaar Ministerie met de strafeisen tegen alle verdachten.
Slachtoffer Cor P. heeft naar eigen zeggen blijvend letsel aan zijn hand. Ook heeft hij last van tintelingen in zijn lichaam, nadat hij in zijn ruggengraat is geraakt. Daarnaast slaapt hij slecht, mogelijk door PTSS-klachten. Voor zijn eigen veiligheid zit hij op een beveiligde afdeling in de gevangenis. Daar wacht hij het hoger beroep af in de moordzaak van Enschedeër Onno Kuut.
Slachtoffer Cor P
© politie

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.