Ruth van Rossem gaat naar begrafenissen van mensen die niemand meer hebben
Volledig scherm
PREMIUM
Ruth van Rossem gaat naar begrafenissen van mensen die niemand meer hebben © ANP / Frank Jansen

Niemand op je begrafenis? Ruth gaat naar uitvaarten van eenzame doden: ‘Ik hoop dat het mij niet gebeurt’

Ruth van Rossum komt op begrafenissen van mensen die helemaal niemand meer hebben. Ze schrijft een gedicht over de dode, zonder hem of haar gekend te hebben. Het zijn mensen die bij gebrek aan vrienden of familie door de gemeente worden begraven. Zo geeft Ruth toch een persoonlijk tintje aan de eenzame uitvaarten. ,,Oude rekeningen, brieven, fotoboeken. Daar moet ik het mee doen.”

  1. Verklaring Eritrese relschopper zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’
    PREMIUM
    rechtszaak

    Verklaring Eritrese relschop­per zorgt voor gelach in zaal: ‘Steen weggehaald zodat niemand zou struikelen’

    De elf Eritrese mannen die betrokken zouden zijn bij ernstige rellen rondom een Haags zalencentrum noemen zichzelf ‘demonstranten’. Ze zouden op vreedzame wijze willen strijden tegen het Eritrese totalitaire regime. ,,We willen dat de Nederlandse regering aan onze kant staat.” Toch liep het die avond compleet uit de hand. Voor de rechter deelden ze voor het eerst hun kant van het verhaal.
    Den Haag
  2. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”