Studenten hebben tenten opgezet op het UvA-terrein aan de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam.
Volledig scherm
Studenten hebben tenten opgezet op het UvA-terrein aan de Nieuwe Achtergracht in Amsterdam. © AS Media - Sander Disselkoter

Studenten zouden iets langer kunnen nadenken over hun eis ‘verbreek alle contacten met Israël’

CommentaarZou je als veranderingsgezinde student de critici in Israël niet juist moeten steunen, in plaats van ze te boycotten, vraagt Hans Nijenhuis in dit commentaar.

55 reacties

  • Rob Zoomers

    3 dagen geleden
    Een deel van de steun aan Israël word door een groot aantal landen inderdaad gebruikt om een schuldgevoel van de Holocaust te rechtvaardigen. Dit is echter niet meer te rechtvaardigen, extreem rechtse elementen in Israël zijn naar mijn mening zelfs fascistoïde geworden. Het lijkt wel of het misbruikte kind zelf misbruiker is geworden. Kijk naar wat er gebeurt op de West-Bank, naar het saboteren van voedseltransporten. Het leger kijkt weg, er word niet vervolgt en de normale rechtsgang is weg !!
  • Joe Blogg

    6 dagen geleden
    Zoals president Biden wei: The oorlog tusseen Hamas en Israel kan in een dag gestopt worden als Hamas the gegijzelden vrijlaat. Het is Hamas die al deze doden en verwoesting op hun geweten hebben - het is heel dudiglijk dat ze niets daarom geven.
  • S. van Beijnum

    1 week geleden
    @Abou Bakr Belhaj, wederom kan ik me prima vinden in uw visie. Eindelijk iemand met een beetje realiteitszin, dank u voor uw bijdragen. Wanneer we alles bij elkaar optellen, dan is de eerste wereldoorlog eigenlijk nooit geëindigd, alleen wat lange pauzes tussen de bedrijven door. WO2 kwam door het Verdrag van Versailles, een toenmalige Britse kolonel zei direct al: onder deze voorwaarden hebben we binnen 25 jaar een nieuwe oorlog, de rest is geschiedenis.
  • Abou Bakr Belhaj

    1 week geleden
    Als er net zo kritisch naar Israël werd gekeken als naar Hamas dan hadden we al deze ellende allang opgelost. Het hypocriete van Nederland en de rest van westerse Navo landen is dat de vrijheid en het leefgebied van de Palestijnen is afgepakt om de Holocaust af te kopen. Zo ongeveer vanaf het moment dat hier de vrede word gevierd en de pijn word herdacht is dat zelfde leed door het westen over de Palestijnen heen gestort. Maar na 80 jaar is de maat gewoon vol en de retoriek werkt niet meer.
  • Gerda Tasniazof

    1 week geleden
    De Israëlische overheid gijzelt een hele bevolkingsgroep groep. De mensen kunnen geen kant op.
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    141

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”