Ankeiler

Varia
maandag 6 mei 2024 om 04:20 aangepast 06:53
AMSTERDAM - Overzicht tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Tijdens de Nationale Herdenking worden in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en in Zuidoost-Azie herdacht, en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties nadien, waarbij Nederland betrokken was. ANP POOL REMKO DE WAAL
AMSTERDAM - Overzicht tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam. Tijdens de Nationale Herdenking worden in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en in Zuidoost-Azie herdacht, en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties nadien, waarbij Nederland betrokken was. ANP POOL REMKO DE WAAL beeld anp / Pool Remko de Waal
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Partijleiders praten maandag verder over premierskandidaat

De partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB praten maandagochtend verder over de premierskandidaat voor een nieuw kabinet. Dat doen ze met formateur Richard van Zwol. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de partijen een kandidaat presenteren.

Afbeelding

Inflatiecijfers eurozone trekken de aandacht in nieuwe beursweek

De aandacht van beleggers gaat komende handelsweek voornamelijk uit naar macro-economische cijfers, nu de meeste grote bedrijven hun kwartaalcijfers hebben gepubliceerd. De eerste raming van de inflatie in de eurozone speelt dan waarschijnlijk een hoofdrol.

Afbeelding

Ledengroei bij zowel GroenLinks als PvdA

Zowel bij de PvdA als bij GroenLinks stijgt het aantal leden. Samen hebben de twee partijen, die in de Tweede Kamer een fractie vormen, nu 86.372 leden. De PvdA is daarvan met 44.385 leden de grootste.

Afbeelding

Macron aangekomen in Duitsland voor zeldzaam staatsbezoek

De Franse president Emmanuel Macron is gearriveerd in Duitsland voor een meerdaags bezoek. Het vliegtuig met de Franse leider landde zondagmiddag in hoofdstad Berlijn. Het is de eerste keer in 24 jaar dat een Franse president een staatsbezoek aflegt aan het grote buurland.

Afbeelding

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen gewond geraakt door hevige turbulentie boven Turkije. De Ierse luchtvaartautoriteit heeft bericht dat het gaat om zes passagiers en zes bemanningsleden.

Afbeelding

Parlementariërs VS op bezoek bij nieuwe president Taiwan

Zes Amerikaanse parlementsleden onder leiding van de commissievoorzitter Buitenlandse Zaken Michael McCaul brengen een bezoek aan Taiwan. Ze ontmoeten er de pas aangetreden president Lai Ching-te. Volgens Amerikaanse en Taiwanese media is het bezoek van zondag tot donderdag.