De Joodse Raad
Volledig scherm
De Joodse Raad © EO

NPO zegt nee tegen 'opvolger' De Joodse Raad, makers boos

De NPO heeft het plan voor de ‘opvolger’ van hitserie De Joodse Raad afgeschoten. Dat vertelde scenarist Roos Ouwehand in het NPO Radio 1-programma Met het oog op morgen. Ouwehand werkt inmiddels al anderhalf jaar aan het scenario voor de serie De Terugkeer, die zich afspeelt in het jaar na de Tweede Wereldoorlog.

  1. Ritssluitingen en synthetische stoffen bestonden niet in de 19de eeuw, toch zien we ze in hitserie Bridgerton
    PREMIUM

    Ritsslui­tin­gen en syntheti­sche stoffen bestonden niet in de 19de eeuw, toch zien we ze in hitserie Bridgerton

    Extravagante jurken, enorme pruiken, korsetten waarin je nauwelijks kan ademen. Het eerste deel van het derde seizoen van Bridgerton is vanaf donderdag te bingen op Netflix. In het populaire kostuumdrama zien we de meest hysterische outfits, maar wat klopt daar eigenlijk historisch van? ,,Als je heel streng bent zijn de materialen te modern en bieden ze vooral visueel spektakel.”
  2. Anna Drijver later dit jaar in theaters met allereerste solovoorstelling

    Anna Drijver later dit jaar in theaters met allereer­ste solovoor­stel­ling

    Anna Drijver staat later dit jaar op het toneel in haar allereerste solovoorstelling. Met het stuk De mannen van Maria reist de actrice vanaf november langs bijna zestig Nederlandse theaters. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anneloes Timmerije. Dat gaat over Maria van Aelst, een vrouw die in de zeventiende eeuw wordt uitgehuwelijkt, maar vervolgens haar eigen weg koos en uitzonderlijke keuzes maakte in haar zoektocht naar bestaansrecht en vrijheid.