'Ajax is het op twee punten oneens met Potter en praat met volgende kandidaat'

5 mei 2024, 09:39   Bijgewerkt: 5 mei 2024, 09:58
Foto: © Imago

Ajax probeert er nog altijd uit te komen met Graham Potter. Doordat de gesprekken niet lijken te vorderen, zijn de Amsterdammers inmiddels ook in gesprek met Francesco Farioli, schrijft Voetbal International.

Ajax is al langer in gesprek met Potter over het hoofdtrainerschap. Hoewel de Engelsman de stap op sportief gebied wel ziet zitten, komen de partijen er financieel vooralsnog niet uit. Daarnaast zouden Potter en Ajax het ook niet eens zijn over de invulling van de technische staf en de invloed van de trainer op het transferbeleid.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Voetbal International hecht Potter veel waarde aan die twee punten, dus is hij niet van plan wat dat betreft veel toe te geven. Ajax zou daarentegen hebben geleerd van de laatste jaren en is niet van plan de hele structuur zomaar om te gooien om iemand binnen te halen.

De Amsterdammers hopen snel duidelijk te hebben wie volgend seizoen de touwtjes in handen heeft. Mochten ze er met Potter niet uitkomen, heeft de clubleiding van Ajax de mogelijkheid naar andere kandidaten door te schakelen. Zo zouden de Amsterdammers onlangs al naar Nice zijn afgereisd voor een kennismakingsgesprek met OGC Nice-trainer Farioli. De Italiaan zou zelf open staan voor een overstap naar de Johan Cruijff ArenA.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Als het klopt dat die Farioli graag wil komen zou ik daar mijn kansen gaan wagen. Je haalt liever iemand in huis die er zin in heeft dan iemand die schijnbaar (blijkbaar?) nogal moeilijk doet. Maar goed, we kunnen speculeren zo lang we willen, wij hebben geen weet van de gesprekken. Het is maar afwachten. Belangrijkste is dat je iemand vind die de club een stap omhoog kan brengen.

Dug out
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ajax wil weer de regie nemen en dat is op zich een goed teken. Misluktat aankopen voorkomen en ook voorkomen dat Ajax in een zwart gat valt als de hoofdcoach vertrekt. Laat ze echter niet doorslaan. Een Xabi Alonso weet weet bijvoorbeeld dondersgoed wat voor type spelers hij nodig heeft.

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Gewoon niet meer met potter in zee gaan stekker er uit trekken en verdergaan met en ándere trainer koekenbakkers heeft ajax nu wel genoeg gehad

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik heb al eerder aangegeven dat ik graag een Zuid-Europese, Zuid-Amerikaanse, Midden-Amerikaanse of Duitse coach voor Ajax zou willen hebben. Farioli staat met Nice in één van de zwaarste competities op de 5e plaats boven veel bekende sterke clubs. Hij is jong, modern, nog bleu en misschien kan hij leuke betaalbare talentjes meenemen, dit geldt ook voor Potter want in Britannia zijn er ook veel goede spelers, maar Potter is een te ingewikkelde personage. Zeker weten weet men pas achteraf.

zwartekat
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik hoop op Francesco Farioli ..omdat ie zelf ook een overstap ziet zitten naar AFC Ajax ...succes deze week met onderhandelen

Dug out
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hoe meer ik over Farioli lees hoe enthousiaster ik word. Ajax zou er nog spijt van krijgen als ze niet met hem in zee gaan. Xabi Alonso is hot, maar deze Farioli wordt ook vaak genoemd. Denk dat het niet voor niks is…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen