Oostenrijk: 9 van de 10 Algerijnen worden verdacht van het plegen van misdaden

2

Uit een vraag van Hannes Amesbauer (FPÖ) bleek: Afro-Arabieren zijn de meest criminele in verhouding tot hun bevolkingsaandeel in Oostenrijk. Uit gegevens over de buitenlandse misdaad in 2023 blijkt: de welig tierende misdaad houdt rechtstreeks verband met de herkomst van de daders, meldt Heimat Kurier.

Het verzoek van het liberale Nationale Raadslid Amesbauer onthulde nauwkeurige informatie over de herkomst van de verdachten en de enorme verschillen in misdaadcijfers. De ‘Special Crime Rate Index’ (BKBZ) geeft bijvoorbeeld aan hoeveel geïdentificeerde verdachten van bepaalde nationaliteiten per 100.000 inwoners van de ingezeten bevolking zijn.

Algerijnen, Afghanen en Syriërs

Algerijnse burgers zijn bijzonder crimineel. Er zijn 1.253 Algerijnen geregistreerd in Oostenrijk. Maar liefst 90,3 procent (1.131 mensen) van hen zijn verdachten! Afghanen hebben ook een relatief hoog aandeel criminelen en in absolute aantallen ligt dit aanzienlijk hoger: 47.373 Afghaanse burgers staan ​​geregistreerd in de ZMR, waarvan 5.923 (12,5 procent) als verdachten worden beschouwd. Het aantal criminele Syriërs is zelfs hoger dan dat van Afghanen: in 2023 werden 9.156 (11,1 procent) van de 82.169 gemelde Syriërs onderzocht.

Turken en “reizende mensen” vallen op

Ook het aantal Turkse criminelen is behoorlijk hoog: 8.152 verdachten – dat is 6,8 procent van de 119.706 geregistreerde Turkse burgers. “Roemenen” vallen op met 17.990 (12,2 procent) verdachten op een totaal van 147.490 gerapporteerde Roemeense burgers. Aangenomen kan worden dat de meerderheid van de criminele ‘Roemenen’ lid zijn van het beruchte ‘reizende volk’.

Criminaliteit en herkomst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

Uit de gegevens over de buitenlandse misdaad in Oostenrijk van vorig jaar, samengevat in het antwoord op de vraag, blijkt duidelijk dat de welig tierende misdaad onlosmakelijk verbonden is met de herkomst van de daders en een symptoom is van vervangende migratie en bevolkingsuitwisseling. In Duitsland schetsen de politiemisdaadstatistieken (PKS) een soortgelijk beeld voor 2023: 4,7 procent van de buitenlanders die in de Bondsrepubliek wonen, zijn criminelen. Dit betekent dat het aandeel criminele vreemdelingen in Oostenrijk feitelijk aanzienlijk groter is. Oostenrijk, Duitsland en Europa hebben een remigratiebeleid nodig om de groeiende buitenlandse misdaad op de lange termijn en duurzaam tegen te gaan.


Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
Matt
13 dagen geleden

Kun je daar tegenover de misdaden in hun eigen landen zetten of zijn het enkel de criminelen die naar hier verhuizen?

Dee
Dee
12 dagen geleden
Antwoord aan  Matt

De vraag stellen is hem beantwoorden.