Geert Wilders tweet over geweldsincident Amersfoortse supermarkt, politie doet onderzoek

© Google Streetview (Bewerking RTV Utrecht)
Amersfoort - De politie doet onderzoek naar een mogelijk geweldsincident bij een supermarkt aan het Neptunusplein in Amersfoort. Dat laat de politie weten nadat PVV-leider Geert Wilders op X (voormalig Twitter) een verhaal deelde van een vrouw die zou zijn aangevallen door twee meisjes die aan het collecteren waren voor Palestina.
Het incident zou vrijdagmiddag rond 15.00 uur hebben plaatsgevonden. De 64-jarige vrouw zou 'een pak slaag' hebben gekregen nadat ze een opmerking had gemaakt over 'de gijzelaars', verwijzend naar de gebeurtenissen in Gaza. "Ze begon aan me haren te trekken en op me hoofd te slaan, had een bloedneus en een zeer oor. Ze bleef me op me hoofd slaan. En ze zouden de tanden uit me bek slaan", zo staat te lezen in een tekst die door Wilders op X is gedeeld. Het bericht is hieronder in z'n geheel te lezen:

Getuigenoproep

Een woordvoerder van de politie laat aan RTV Utrecht weten bekend te zijn met het incident. De 64-jarige vrouw meldde zich bij de politie en vertelde dat ze voor de ingang was mishandeld door twee meisjes die aandacht en geld vroegen voor mensen die slachtoffer zijn van het conflict in het Midden Oosten. Daarop ontstond een woordenwisseling waarbij de vrouw zou zijn mishandeld. De vrouw heeft geen aangifte gedaan van het incident.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft camerabeelden van het incident bekeken. Daarop zijn de twee verdachten te zien. Volgens de politie zijn de meisjes rond de 17 jaar, een van hen droeg een witte jas en hoofddoek. Ze worden gevraagd zich op het politiebureau te melden. Ook eventuele getuigen van het incident wil de politie graag spreken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.