Cameron geeft Oekraïne toestemming wapens diep in Rusland in te zetten – Moskou waarschuwt Westen voor ‘vergeldingsklap’

3

De Franse president zinspeelde op het sturen van NAVO-troepen naar Kiev, terwijl de Britse minister van Buitenlandse Zaken zei dat Oekraïne Rusland met Britse wapens mag aanvallen.

RT:

Recente verklaringen van de Franse president Emmanuel Macron en de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron maken deel uit van een voortdurende “verbale escalatie” door westerse functionarissen, vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov vrijdag aan verslaggevers.

In een interview met The Economist deze week zette Macron twee belangrijke voorwaarden uiteen voor het sturen van Franse troepen naar Oekraïne: “Als de Russen door de frontlinies zouden breken” en als er een “Oekraïens verzoek” zou zijn. De Franse president schetste ook zijn “strategische doelstelling” om ervoor te zorgen dat Rusland niet wint in Oekraïne, met het argument dat een dergelijke ontwikkeling de Europese veiligheid zou bedreigen.

Het Oekraïense front is op dit moment in het proces van volledige instorting, dus dit is allemaal erg dichtbij. Vandaar ook de schreeuwende paniek in de Westerse hoofdsteden.

Ondertussen vertelde de voormalige Britse premier en de huidige minister van Buitenlandse Zaken David Cameron donderdag aan Reuters dat Londen jaarlijks ongeveer 3 miljard dollar naar Kiev zal blijven sturen “zo lang als nodig is” en suggereerde dat Oekraïne het volste recht heeft om Britse wapens te gebruiken om doelen diep binnen Rusland te raken.

Dan heeft Rusland het recht om doelen diep binnen Groot-Brittannië te raken.

In reactie op deze opmerkingen zei Peskov dat de verklaringen van Macron en Cameron een “zeer gevaarlijke trend” vertegenwoordigen die de veiligheid op het continent zou kunnen bedreigen.

“Frankrijk, vertegenwoordigd door het staatshoofd, blijft voortdurend praten over de mogelijkheid van directe betrokkenheid ter plaatse bij het conflict rond Oekraïne. Dit is een zeer gevaarlijke trend, we houden het nauwlettend in de gaten”, aldus de woordvoerder van het Kremlin.

Wat Camerons bewering betreft dat Kiev Britse wapens kan gebruiken om Rusland aan te vallen, waarschuwde Peskov dat een dergelijke “verbale escalatie” rond het Oekraïense conflict “potentieel een gevaar zou kunnen vormen voor de Europese veiligheid en de gehele Europese veiligheidsarchitectuur.”

Ondanks deze “zorgwekkende” trends benadrukt de woordvoerder van het Kremlin dat Moskou zijn speciale militaire operatie in Oekraïne zal blijven uitvoeren totdat al zijn doelstellingen zijn bereikt.

Eerder deze week had Peskov ook ingegaan op de zorgen die door een aantal Europese leiders zijn geuit over een vermeende aanval van Rusland zodra het conflict in Oekraïne voorbij is. De woordvoerder herhaalde dat Moskou geen plannen of interesse heeft om Europese landen aan te vallen en deed de beschuldigingen af ​​als ‘horrorverhalen’ die zijn verzonnen om mensen af ​​te leiden van de binnenlandse problemen in hun eigen land.

“Europese hoofdsteden escaleren de spanning op alle mogelijke manieren… en proberen hun bevolking voor de gek te houden met deze horrorverhalen over vreselijke Russen die nooit zullen stoppen en vooruit zullen blijven gaan. Dat is absoluut ongegrond’, zei Peskov, eraan toevoegend dat de functionarissen die dergelijke beweringen naar voren brengen wellicht proberen ‘het verlies van hun imago, hun waardering’ te compenseren.

Advertisement

Soortgelijke uitspraken werden in maart ook gedaan door de Russische president Vladimir Poetin, toen hij de geruchten over een mogelijke Russische aanval op Europa afwees als een poging om lokale burgers bang te maken om ‘extra geld van mensen af ​​te pakken’.

 

Moskou waarschuwt Westen voor ‘vergeldingsklap’

RT: Kiev bereidt zich openlijk voor op een nieuwe aanval op Russisch grondgebied, met de steun van zijn westerse geldschieters, zei de woordvoerster van FM.

Elke door het Westen gesteunde Oekraïense aanval op de Russische Krimbrug of de Krim zelf zal worden beantwoord met een krachtige wraakactie vanuit Moskou, zei woordvoerder Maria Zakharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De waarschuwing volgt op een recente post van de Oekraïense gezant bij de VN, Sergey Kislitsa, die een dreigende toon had, waarin hij suggereerde dat de brug die het Russische schiereiland met de regio Krasnodar verbindt, tegen het einde van het jaar niet zal staan.

“Ik zou Washington, Londen en Brussel opnieuw willen waarschuwen dat elke agressieve actie tegen de Krim niet alleen gedoemd is te mislukken, maar ook met een vergeldingsslag zal worden beantwoord”, zei de diplomaat.

Moskou had eerder de opmerkingen van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron veroordeeld, die hij maakte tijdens een bezoek aan Kiev, dat Oekraïne het recht heeft om door Londen geleverde wapens te gebruiken om doelen op Russisch grondgebied aan te vallen.

Volgens Zakharova verwacht Kiev nu de komst van F-16 straaljagers van Amerikaanse makelij, die kunnen worden gebruikt om de 18 kilometer lange weg- en spoorbrug te vernietigen.

Hoge Oekraïense functionarissen hebben de vernietiging van de Krimbrug, ook bekend als de Kertsjbrug, tot prioriteit verklaard tijdens het conflict van hun land met Moskou, en beweren dat het een legitiem militair doelwit is.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Moskou: “Als Amerikaanse, Britse en Franse troepen in Oekraïne worden ingezet, zullen we toeslaan met alles wat we hebben”

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
14 dagen geleden

Waarom zou Rusland wachten om zich met de rest van Europa bezig te houden tot ze klaar zijn met Ukraine? Omdat ze anders Europa niet aankunnen?
Europa heeft militair totaal niks meer in te brengen, dus de Russen kunnen toch al doen wat ze willen.

Dee
Dee
13 dagen geleden
Antwoord aan  John

Omdat Rusland niet zit te wachten op een continent dat op allerlei gebieden totaal de weg kwijt is?

Dee
Dee
13 dagen geleden

Linksom of rechtsom, alles moet kapot, dus die oorlog moet er komen.
Ze greetz rezet.