Chasov Yar: Het grote Russische offensief om het laatste Oekraïense bolwerk in de Donbas te veroveren is begonnen

0

Het laatste bolwerk van het Oekraïense leger in de regio Donetsk, Chasov Yar, wordt belegerd door Russische troepen, die vandaag wat hun laatste offensief lijkt te zijn hebben gelanceerd om dit Oekraïense bolwerk volledig te veroveren, meldt Pronews.

Volgens Oekraïense bronnen lanceerden de Russische strijdkrachten vandaag een artilleriebarrage terwijl honderden gepantserde voertuigen (tanks en TOMA’s) oprukken naar de stad.

Russische parachutisten voeren ook aanvallen uit op Oekraïense posities in de stad, die de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft omschreven als een “onneembare vesting”.

Maar dat is niet het geval: het moreel van de Oekraïense strijdkrachten lijkt te zijn ingestort, terwijl het plaatsvervangend hoofd van het belangrijkste inlichtingendirectoraat van Oekraïne, Vadim Skibitsky, tegen The Economist zei dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Russische troepen de stad overnemen.

“Niet vandaag en niet morgen natuurlijk, maar alles zal afhangen van onze voorraden”, voegde hij eraan toe.
Zoals gemeld is de laatste aanval van de Russische strijdkrachten al begonnen.

De verovering van Chasov Yar zal de bewegingen van de Russische strijdkrachten bevrijden en ontsluiten, die vervolgens zullen oprukken richting Kramatorsk en Slaviansk.

Militair expert Oleg Glazunov, universitair hoofddocent aan de afdeling Politieke Analyse van de Russische Plechanov Economische Universiteit, zei dat na Chasov Yar “het Oekraïense leger zich zal blijven terugtrekken en de Donbass voorgoed verloren zal zijn, dus de inname van de stad zal een keerpunt zijn in het conflict in Oekraïne”.

Advertisement


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Het wordt “wild” in Chasiv Yar: Stadsgevechten terwijl Russen proberen de ‘tang’ te sluiten en de Oekraïners wachten op versterkingen

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties