Penaltymoment cruciaal voor Cambuur: "Strafschop en misschien wel rood"

Cambuurkeeper Yanick van Osch is teloarsteld nei de 1-0 fan Roda JC
© Orange Pictures
Sportclub Cambuur was vrijdagavond weer niet foutloos en verloor met 2-0 op bezoek bij Roda JC. Daarmee zijn de play-offs definitief uit zicht van de Leeuwarders.
Toch was trainer Henk de Jong na afloop niet ontevreden. "Deze wedstrijd kun je gewoon winnen. We hadden het aardig onder controle. Maar uit het niks ligt die bal er dan weer in bij ons en dat is zonde."
Bij de 1-0 van de thuisploeg zag Mercera er niet goed uit. "Die jongen moet leren", legt De Jong uit. "Dat weten we. Daarom heb ik in de tweede helft nog meer jonge jongens erin gewisseld. Daar hebben we volgend seizoen profijt van."
Cambuurtrainer Henk de Jong: "Na de 2-0 ben je meteen kansloos"
Na de 1-0 had Cambuur een penalty moeten krijgen. Verdediger Didden werkte de bal met zijn hand over de achterlijn toen Thomas Poll doorkwam aan de linkerkant. Scheidsrechter Sander van der Eijk stond bijna bovenop de situatie maar de bal ging niet op de stip.

"Honderd procent penalty"

"Daar kun je niet tegen voetballen. Dat is gewoon een penalty en misschien wel een rode kaart", zegt De Jong. "De scheidsrechter zei dat net ook nog tegen me toen hij me bij zich riep. Dat vond ik wel netjes want dat doen ze niet allemaal. Maar het is wel een beslissend moment. Dan wordt het 1-1 en kun je gewoon nog winnen."
"Er waren twee jongens die mij wilden tackelen, maar ze tackelden elkaar", legt Cambuurverdediger Poll út. "De bal bleef liggen en ik kon doorlopen. Toen sloeg hij hem over de achterlijn. Honderd procent een penalty, maar de scheids zei dat die jongen er niks aan kon doen."
Cambuurverdediger Thomas Poll: " 2-0 achter in plaats van 1-1. Dat is balen"
Hoewel het niet de eerste nederlaag van het seizoen is, en Roda tweede staat in de competitie, blijft het verlies vervelend, vertelt Poll: "Het is gewoon kut natuurlijk, het blijft een kutgevoel. Elke wedstrijd die je verliest opnieuw. Je speelt goed, maar trekt weer aan het kortste eind. Dat is wel een beetje typisch voor dit seizoen."