Aad de Mos is nog altijd dankbaar dat zijn vader (inzet) tijdens de oorlog onderdak kreeg op een boerderij in Harfsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aad de Mos is nog altijd dankbaar dat zijn vader (inzet) tijdens de oorlog onderdak kreeg op een boerderij in Harfsen. © Kees Martens/DCI Media

Hoe een dappere familie uit de Achterhoek de vader van Aad de Mos redde: ‘Ware helden’

Ware helden. Zo noemt oud-voetbaltrainer Aad de Mos de familie uit Harfsen, die zijn vader Henk tijdens de Tweede Wereldoorlog behoedde voor de dood. Helaas verloor hij hen op een gegeven moment uit het oog. Deze site ging voor hem op zoek.

3 reacties

  • Jan Kelder

    3 weken geleden
    Het is inderdaad goed om het elk jaar te gedenken, doe wij dus ook, maar de laatste jaren denk ik dan ook steeds vaker aan hetgeen onze natie (VOC) heeft gedaan in de overzeese gebieden !!!!
  • Robbert Scholten

    3 weken geleden
    Ik vind het natuurlijk heel knap en ben nog steeds dankbaar maar kijk ook naar vandaag en concludeer dat de wereld weer ontzettend onveilig is geworden door de VS en Rusland,met name Europa is eenmonveiligebpleknaan het worden in de strijd tussen deze twee landen
  • Rafoe Rademaker

    3 weken geleden
    Mijn moeder was 16 toen de oorlog uitbrak. De oorlog was altijd aanwezig bij ons thuis, maar er kon en werd niet over gesproken. Het heeft bij mij ongeveer 30 jaar geduurd voordat ik Duitsers geen moffen meer noemde :-( Sterkte voor iedereen, deze 4de mei.