<
>

Fortuna verliest Sierhuis, Heerenveen vergeet te winnen

Een 0-0 wedstrijd die nergens meer om ging is voor Fortuna-spits Kaj Sierhuis dramatisch uitgepakt. De clubtopscorer van de Limburgers moest per brandcard het veld verlaten met op het oog een nieuwe heftige knieblessure.

Door wat rookontwikkeling van wat fakkels uit het Fortuna-vak kon de wedstrijd tegen Go Ahead iets later beginnen dan vooraf gepland. Vuurwerk bleef verder weg in de eerste helft. Willum Willumsson kreeg de grootste kans voor rust, maar slaagde er niet in enige vorm van kracht in zijn schot te leggen. Verder was het meest nieuwswaardige een huwelijksaanzoek in de rust. De wedstrijd om des keizers baard, was er dan oprecht een.

Na rust veranderde dit enigszins. Fortuna oogde gevaarlijker dan Go Ahead Eagles, maar slaagde er niet in de kansen om te zetten in doelpunten. Kaj Sierhuis was nog het dichtst bij een een doelpunt, maar de aanvaller slaagde er niet in om Jeffrey de Lange echt te testen. In de 85e minuut ging Sierhuis naar de grond en moest hij het veld verlaten per brandcard. Het was een triest aftocht van een trieste voetbalavond.

Almere houdt stand

Het publiek is in Almere wel vaker niet de grote winnaar en bij het vrijdagavondduel met sc Heerenveen kwam daar geen verandering in. De ploeg van vertrekkend trainer Alex Pastoor speelde met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. Een duel om des keizers baard. En dat was aan alles af te zien.

Voor wie zich afvroeg of er iets nieuwswaardig gebeurde in de eerste helft luidt het antwoord nee. Wat dat betreft was het begin van de tweede helft een compleet anders. Sc Heerenveen verspeelde de bal, Peer Koopmeiners pikte de bal op en leverde deze panklaar af op Kornelius Hansen. De Noor schoot de bal feilloos achter Andries Noppert, die zijn eerste duel sinds januari keepte. Voor Koopmeiners was het zijn negende Eredivisie-assist van het seizoen.

Voor de Friezen geen reden om ernstigs in paniek te halen. De ploeg van vertrekkend trainer Kees van Wonderen bleef aan de bal, maar de meeste schoten kwamen niet eens in de buurt van Almere-doelman Nordin Bakker. Tot de 80ste minuut. Wanneer Osama Sahraoui een slecht verwerkte corner niet wegwerkt. De Noorse smaakmaker van 22 jaar maakte zo zijn achtste treffer van dit Eredivisie-seizoen.

Een minuut later had Sahraoui de kans om de Friezen op voorsprong te brengen. Dat mislukte. De Noor schoot van dichtbij over. Vervolgens kreeg de uitploeg een strafschop na een lichte overtreding van Robinet op Patrik Wålemark. Het was voor Thom Haye een uitgelezen kans de drie punten voor Heerenveen binnen te harken, maar Bakker reageerde ijzersterk op de inzet van de Indonesisch international.

Almere City maakte het duel niet vol met elf spelers. Koopmeiners kreeg na een minuut in de extra een rode kaart voor een overtreding op Luuk Brouwers. Almere stijgt door het gelijkspel een plekje ten koste van PEC Zwolle.