Yara Kastelijn eindigt weer op het podium: “Ik hoop nog kort te eindigen in het klassement”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 3 mei 2024 om 18:17

Yara Kastelijn eindigt weer op het podium: “Ik hoop nog kort te eindigen in het klassement”

Update Yara Kastelijn werd donderdag sterk tweede in de eerste bergrit in La Vuelta Femenina. De Nederlandse renster van Fenix-Deceuninck moest slechts 28 seconden toegeven op winnares Demi Vollering en bleef onder meer Elisa Longo Borghini voor. Na afloop was Kastelijn dan ook zeer blij met haar prestatie.

“Ik heb mezelf wat verrast”, vertelde ze na afloop aan de organisatie. “Ik ben wel al heel het seizoen goed aan het klimmen. Ik heb dat wel nog niet kunnen tonen dit jaar. In de voorjaarsklassiekers was het bijvoorbeeld vaak slecht weer en dan ben ik niet op mijn best. Maar ik hield vertrouwen in mijn kwaliteiten.”

Kastelijn kijkt dan ook met vertrouwen naar het vervolg in de Spaanse rittenkoers. “Ik hou van agressief koersen. Ik hoop dat ik de volgende dagen nog een keer op het podium kan staan. Als Vollering een slechte dag zou hebben, liggen er kansen om haar te kloppen. Maar ze is nog steeds de beste renster in de wereld en ik ben niet zeker dat we haar déze week zullen kunnen kloppen.”

Update om 18.15 uur: Kastelijn: “Zondag wil ik er alles uithalen”
“Ik denk dat ik tevreden mag zijn na de rit van vandaag”, vertelt Kastelijn na rit zes, waar ze derde werd. “Het was een beetje een saaie dag door de tegenwind. Op het einde heb ik mezelf wel weer laten zien, dat is mooi. Ik heb een aantal dagen geleden tijd verloren in de waaierrit. Waaiers zijn nu eenmaal niet mijn ding. Maar aan de andere kant heb ik daar maar twee minuten verloren, het konden er ook vijf of acht zijn.”

“Uiteindelijk zullen de sterkste rensters er wel doorkomen. Het verschil wordt hier duidelijk gemaakt op de beklimmingen. Zondag is er nog zo’n zware etappe en dan hoop ik er alles uit te halen. Ik wil er kort eindigen, want dan zal ik normaal ook kort in het klassement eindigen”, sloot de Nederlandse af.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2024 08:09
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Reacties zijn gesloten.