Het personeel  is bezig met schoonmaken van restaurant Lukt in Venlo is hard aan het werk om de vloer van de zaak droog en schoon te krijgen na het noodweer van donderdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Het personeel is bezig met schoonmaken van restaurant Lukt in Venlo is hard aan het werk om de vloer van de zaak droog en schoon te krijgen na het noodweer van donderdag. © Koen Verheijden

Zelfs uit de wc’s kwam het water omhoog tijdens noodweer: ‘Er was geen houden aan’

Extreme regenval maakte donderdagavond van sommige straten in Venlo een flinke rivier. Er viel in korte tijd 70 millimeter water, twee keer zoveel als normaal in een hele meimaand. Inwoners staan een dag later perplex over de snelheid waarmee dat ging, blijkt bij een bezoek aan de stad. ,,Zo’n harde bui heb ik in 41 jaar nog nooit meegemaakt.”

  1. Kampioenen opgelet: stuur je foto in!

    Kampioenen opgelet: stuur je foto in!

    De sportcompetities lopen op hun einde, en dat betekent dat de medailles uitgedeeld worden. Ben jij met je team kampioen geworden? Stuur je foto dan in!
    Voorschoten, Sliedrecht, Soest, Nieuwegein, West Betuwe, Maassluis, Lopik, Scherpenzeel, Delft, Woerden, IJsselstein, Zwijndrecht, Bunnik, Waddinxveen, Zeist, Kaag en Braassem, Wijk bij Duurstede, Renswoude, Goeree-Overflakkee, Zoetermeer, Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Alblasserdam, Rhenen, Hendrik-Ido-Ambacht, Krimpen aan den IJssel, Albrandswaard, Amersfoort, Eemnes, Voorne aan Zee, Ridderkerk, Montfoort, Leidschendam-Voorburg, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Vijfheerenlanden, Midden-Delfland, Alphen aan den Rijn, Molenlanden, Bunschoten, Schiedam, Papendrecht, Woudenberg, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Capelle aan den IJssel, Zuidplas, Gouda, Nieuwkoop, Den Haag, Baarn, Bodegraven, Veenendaal, Altena, Dordrecht, De Ronde Venen, Culemborg, Vlaardingen, Hoeksche Waard, Nissewaard, Utrecht, Nijkerk, Barneveld, Rijswijk, Rotterdam, Wassenaar, Houten, De Bilt, Leusden, Oudewater, Krimpenerwaard, Lansingerland, Barendrecht
  2. Een hoog IQ, maar door de adhd wilde school voor Jan niet lukken: ‘Interesseerde me helemaal niets’
    PREMIUM
    BUITENBEENTJES

    Een hoog IQ, maar door de adhd wilde school voor Jan niet lukken: ‘Interes­seer­de me helemaal niets’

    In de rubriek Buitenbeentje gaat ‘juf Sofie’ elke maand in gesprek met iemand voor wie het schoolsysteem niet zo vanzelfsprekend is, maar die toch ‘geslaagd’ is. Deze keer: Jan Walenkamp (20). Hij kon op de basisschool zijn aandacht er niet bij houden. Een hoog IQ, maar geen ster in boekenkennis. Hij ging naar het mbo en werkt inmiddels op hbo-niveau als 1e monteur bij De Nie Installatietechniek in Leiden. Hij is altijd bezig, de jongen met de gouden handjes, en helemaal op zijn plek. ,,De structuur is goed voor mij.”