Deze onverwachte kleur handtas wordt een hit deze zomer

Geüpdatet op 26 april 2024 door Lore Ginneberge
Deze onverwachte kleur handtas wordt een hit deze zomer Launchmetrics

Bordeaux handtassen veroveren deze zomer onverwacht de modewereld. Deze traditioneel winterse kleur maakt een stijlvolle sprong naar de warmere maanden, gedragen door trendsetters en grote modehuizen.

Bordeaux tassen als zomersensatie

Terwijl bordeaux traditioneel de schappen siert tijdens de koudere maanden, maakt deze diepe, rijke tint een verrassende entree in de zomer van 2024. De Fashion Weeks bevestigden deze trend, waar een opvallende aanwezigheid van bordeaux handtassen niet onopgemerkt bleef. Italiaanse modehuizen zoals Bottega Veneta, Gucci, Ferragamo en Valentino, leiders in het dicteren van trends, omarmden resoluut deze wijnrode kleur voor hun zomercollecties.

Een trendbreuk met het verleden

De keuze voor bordeaux is opmerkelijk, aangezien de recente herfst- en winterseizoenen gedomineerd werden door levendige varianten zoals felrood en kersenrood. Deze verschuiving naar donkerdere, meer ingetogen tinten in het voorjaar toont aan dat de mode-industrie steeds meer afstapt van traditionele seizoensgebonden kleurpaletten. In een tijd waarin de meteorologische seizoenen minder voorspelbaar zijn, lijkt ook de mode zich aan te passen door de grenzen van kleurgebruik te vervagen.

Catwalkinspiratie: de bordeaux tas

Bordeaux straalt luxe uit en maakt het gemakkelijk om elke zomeroutfit een diepere dimensie en een vleugje ernst te geven, zonder in te boeten aan speelsheid. Bordeaux handtassen waren te zien op de catwalks in combinatie met luchtig leder (ja, echt!) bij Tom Ford, Ganni en Versace. Victoria Beckham en Eudon Choi kozen resoluut voor contrast door wijnrood te pairen met wit of lichtgrijs. En voor wie écht fan is van de tint, zijn er de ton-sur-ton tenues van Gucci, Gabriela Hearst en Hermès.

Stylingtips: zo draag je bordeaux in de zomer

Integreer bordeaux moeiteloos in je zomergarderobe door het te combineren met neutrale tinten zoals beige, ivoor of zelfs zachtroze, voor een frisse en tegelijkertijd gedurfde look. Ook pastels vormen een prachtig contrast met het diepe bordeaux, perfect voor die zomerse picknick of een avond uit.

Het is duidelijk: de traditionele kleurcodes worden herschreven en bordeaux heeft zijn stempel gedrukt op de zomer van 2024. Met deze kleurrijke trend, die zowel tijdloos als fris is, bewijst mode eens te meer dat er geen grenzen zijn. Tijd dus om de rijke, warme tinten bordeaux in je zomergarderobe te verwelkomen.

1
Dragon Diffusion
Santa Croce Bordo
SHOP HIER
2
Louis Vuitton
Sac Sport in Wine
SHOP HIER
Helena Cozy Bordeaux
3
Nunoo
Helena Cozy Bordeaux
SHOP HIER
Lederen clutch
4
& Other Stories
Lederen clutch
SHOP HIER
Bordeaux Puzzle Edge Small handtas
5
Loewe
Bordeaux Puzzle Edge Small handtas
SHOP HIER
6
KASSL editions
Tote shoulder oil bordeaux
SHOP HIER
7
Jacquemus
Le Bambino Mini tas
SHOP HIER
8
Furla
Flow Top Handle handtas
SHOP HIER
9
Sézane
Micro Farrow tas
SHOP HIER
10
Lemaire
Medium Soft Croissant tas
SHOP HIER