VERKEER

Met deze wegwerkzaamheden moet je in mei rekening houden

De nieuwe oprit van de A16 die ter hoogte van Rotterdam Prins Alexander wordt gelegd
© Rijkswaterstaat / Sjaak Boot
Ook in de maand mei wordt er in opdracht van Rijkswaterstaat gewerkt aan verbeteringen van het wegennet. In de regio Rotterdam gebeurt veel rond de A16 ter hoogte van het Terbregseplein. Aan het eind van de maand is de A20 richting Hoek van Holland twee weekeinden dicht.
Op meerdere plekken wordt de A16 opgeknapt. Allereerst wordt het viaduct over de Hoofdweg aangepakt. Het oude aan de kant van Crooswijk is gesloopt en aan de kant van Prins Alexander wordt een nieuw viaduct gebouwd. De weg er overheen is aan de Crooswijkse kant verlegd, dat gebeurt nu ook aan de zijde van Prins Alexander. Ook wordt er nog gebouwd aan de nieuwe A16. Deze weg moet onder andere de druk rond het Terbegseplein verminderen.
Ook de Van Brienenoordbrug krijgt aandacht. Houten balken van de brugklep worden vervangen. Verder krijgt de brug een nieuwe slijtlaag.
De werkzaamheden gaan ook na de afsluiting door. Dat betekent dat ter plaatse de snelheid is verlaagd en dat je er rekening mee moet houden dat er op de snelheid kan worden gecontroleerd.
Tekst gaat verder onder infographic.
De meerdaagse wegwerkzaamheden in mei.
© Rijnmond
De bodem rond de verbinding tussen de A20 en de nog te openen A24 (Blankenburgverbinding) bestaat uit laagveen. Dat is grond die volgens Rijkswaterstaat voortdurend in beweging is. De eerder aangelegde portalen bij het nieuwe knooppunt Vlaardingen zijn verzakt. Portalen zijn de constructies over de weg waarop de verkeersborden bijvoorbeeld hangen.
Volgende week (6 t/m 8 mei) worden 's nachts de oude portalen weggehaald. De weg is daarom 's nachts dicht. Vanaf 24 mei gaat de weg twee weekenden dicht om onder meer de nieuwe, grotere portalen op te bouwen. In het eerste weekeinde is de weg in beide richtingen dicht. Ook is de weg nog meerdere nachten afgesloten.

Erasmusbrug en Spijkenisserbrug

Uiteraard gaan de al eerder gestarte werkzaamheden aan de Erasmusbrug in Rotterdam in de nacht door tot 8 mei. De Spijkenisserbrug tussen Hoogvliet en Spijkenisse is nog dicht tot maandag 13 mei. De Hartelbrug is dan de enige manier om Spijkenisse vanuit het noorden over de weg met de auto te bereiken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl