Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.
Volledig scherm
Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. © ANP

Reacties op peiling Nationale Dodenherdenking: ‘Het zijn maar twee minuten om je gedeisd te houden’

‘Als je je de overige 525.598 minuten van het jaar wilt laten horen, prima. Voor dat recht hebben heel veel jonge bevrijders hun leven gegeven.’ En ‘Ik ben bang dat ik door al die snelheidsduivels op fietsen straks te onzeker wordt om te fietsen. Dat zou mij veel verdriet doen, omdat ik dan noodgedwongen achter de geraniums terechtkom’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

31 reacties

  • Ed van Bergen

    2 dagen geleden
    Alle woorden schieten te kort, als ik me die pizza bezorger herinner naast zijn fiets op die iconische foto op 4 mei. Dan kun je er niets meer aan toevoegen als het gaat om zelfstandig beslissingen nemen terwijl je je vak uitvoert. Zo mooi . .
  • Marianne van de Berg

    2 weken geleden
    @Vergouwen: mee eens. Maar wat hebben wij Nederlanders van WOII geleerd? Een deel niet veel want er zitten inmiddels 40 populistische lieden in de kamer met rechtse tot extreem rechtse opvattingen. Doet me ergens aan denken.... En met alle respect voor diegenen die de twee minuten stilte koesteren: ik ben er een beetje klaar mee hoewel ik uiteraard om 8 uur de twee minuten stilte zal respecteren, ook al staat de wereld in brand. Marianne
  • Ron Martinali

    2 weken geleden
    Beste AD en AD-lezers, Bij dit soort speciale gebeurtenissen c.q. herdenkingen, kun je heel goed aflezen hoe het gesteld is met de samenleving. Vergelijk de minuut stilte in een voetbalstadion bij overlijden van een legende. Soms gaat dat perfect (doodse stilte), soms helaas niet (geroezemoes of zelfs geschreeuw?!) en soms is zelfs één minuut voor velen al te lang?! Zo kun je de staat van onze beschaving meten. Helaas lijden té vaak de goeden onder de slechten. Deze hard aanpakken!
  • Gonnie Graaff

    2 weken geleden
    gun toch aub iedereen zijn fiets plezier en wees een heer of dame in het verkeer!
  • Den Jager

    2 weken geleden
    In West Afrika werden mensen gedwongen om hun omgeving te verlaten. Moorden, mishandelingen en verkrachtingen. Degene die een poging deden om vrij te zijn werden vermoord. Daar begon het strijden voor vrijheid. Maar laten het daar niet over hebben zegt de witte man, die zoveel heeft verwoest wereldwijd. Oorlogen houden maar aan! Karma slaat Nederland niet over! Stil ben ik sowieso niet.
  1. Lezers over vertrek van Rutte: ‘We zullen hem missen, maar kiezers van PVV, NSC en BBB moeten daar nog achter komen’
    De Kwestie
    25

    Lezers over vertrek van Rutte: ‘We zullen hem missen, maar kiezers van PVV, NSC en BBB moeten daar nog achter komen’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: we zullen Mark Rutte als premier gaan missen. Nu er een akkoord op hoofdlijnen in de maak lijkt voor een nieuw kabinet, is de vraag wie Mark Rutte opvolgt als premier. Geert Wilders mag als leider van de grootste partij een kandidaat-premier aanwijzen. Hij heeft iemand benaderd die ook heeft laten weten bereid te zijn het nieuwe kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB te leiden.