Vertrek van 'egoïstische' Salah verwacht: 'Wordt in Saudi-Arabië de grootste ster'

Vertrek van 'egoïstische' Salah verwacht: 'Wordt in Saudi-Arabië de grootste ster'

3 mei - 10:35 Laatste update: 12:38
42

Graeme Souness verwacht dat Mohamed Salah komende zomer Liverpool zal verlaten. De clubicoon vindt dat de aanvaller het 'fantastisch' heeft gedaan bij The Reds, maar hij is ook erg kritisch op de Egyptenaar.

"Ik denk dat Mohamed Salah Liverpool zal verlaten", begint Souness in de podcast Three Up Front. De vleugelaanvaller is geen vaste basisklant meer bij Liverpool en kreeg afgelopen weekend ruzie met manager Jürgen Klopp. "Hij is fantastisch geweest voor Liverpool, maar als hij naar de Saudi Pro League vertrekt, wordt hij daar de grootste ster. Hij is ongetwijfeld vol van zichzelf en dat was afgelopen weekend ook zo, toen hij niet aan de wedstrijd tegen West Ham United begon."

Souness vindt dat de reactie van Salah niet los gezien kan worden van zijn invalbeurt. "Het was meer Salah dan Klopp in die confrontatie", aldus de oud-voetballer. "Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien. Zelfs als Klopp hem wisselt, is hij er niet blij mee. Salah was bij Liverpool van wereldklasse. Zijn doelpunten hebben een enorme invloed gehad op Liverpool sinds hij bij de club is. Maar als het moeilijk wordt en een andere speler hem de schuld geeft, verdwijnt Salah uit de wedstrijd."

Dit is niet de eerste keer dat Souness kritiek uit op Salah. In 2021 schreef eerstgenoemde dat Salah de beste aanvaller ter wereld was. 'Maar hij is misschien wel de meest egoïstische speler die ik heb gezien', voegde hij echter toe. 'Alle topnamen hebben daar last van, maar hij is buitengewoon egoïstisch. Persoonlijke doelen zijn belangrijk voor hem en hij schiet vanuit elke mogelijke hoek, wat zijn teamgenoten soms frustreert. De andere spelers accepteren het omdat hij zo goed is. Hij vat het misschien zelfs als een compliment op dat ik denk dat hij de meest egoïstische speler is die ik ooit heb gezien.'