Ads Top

Eneco stopt met claim ‘sneller klimaatneutraal’ na actie ACM

Na gesprekken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stopt energieleverancier Eneco met het gebruik van de slogan Sneller klimaatneutraal in hun reclames. Het gebruik van deze algemene claim kan voor onduidelijkheid zorgen bij consumenten over de specifieke duurzaamheidsvoordelen van producten van Eneco.

De ACM ziet deze duurzaamheidsclaim als mogelijk misleidend. Ook is het niet duidelijk dat het gaat om een ambitie voor het jaar 2035. Eneco zal deze claim niet meer gebruiken in uitingen richting consumenten.

Ook als een bedrijf een duurzaamheidsclaim kan onderbouwen, is het belangrijk dat de claim zelf duidelijk en specifiek is. Zo heeft Eneco wel een onderbouwd plan voor hun CO2-reductie en geeft daar ook uitvoering aan. Dit juicht de ACM toe. Maar een onderbouwing rechtvaardigt niet dat een bedrijf een vage claim kan doen. De consument kan hieruit niet opmaken welke duurzaamheidsinspanningen Eneco daadwerkelijk doet. Daarom heeft Eneco de ACM toegezegd te stoppen met het gebruik van de claim “Sneller klimaatneutraal” in zijn communicatie naar consumenten. Wel blijft het bedrijf communiceren over zijn ambitie voor bijvoorbeeld interne doeleinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.