Voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma in de Tweede Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter van de Tweede Kamer Martin Bosma in de Tweede Kamer. © ANP

Vriend en vijand roemen gezag van ‘knetterneutrale’ Martin Bosma, sfeer verbeterd: ‘Kramp lijkt eruit’

portretIn zijn eerste vier maanden als Kamervoorzitter probeert Martin Bosma ‘knetterneutraal’ te zijn. Vriend en vijand zijn het erover eens: hij heeft gezag. Maar niet iedereen is zijn verleden als houwdegen van de PVV vergeten. En dat schuurt, zoals komende zaterdag bij de Nationale Dodenherdenking. Wie is hij en hoe doet hij het? Een portret.

138 reacties

  • W Neervoort

    2 weken geleden
    ik vind het een barre man.
  • Eric De Mersie

    2 weken geleden
    Bosma... alleen maar respect voor, en ik stem niet eens PVV. Ook linkse mensen kunnen blijkbaar blijven haten.
  • wim mos

    2 weken geleden
    Martin Bosma is de premier die dit zinkende land nu nodig zou hebben
  • Piet Rees

    2 weken geleden
    Kijk naar het aantoonbare verleden van de hr Bosma: geweldsverheerlijkende uitspraken. De man staat bekend om zijn anti-democratische ideeën en geweldsverheerlijkende ‘grapjes’, is actief verspreider van de rascistische omvolkingstheorie. Dan kan hij nog zo’n bekwame voorzitter zijn, maar dan hoor je gediskwalificeerd te worden voor elke belangrijke functie in onze democratie.
  • Van Rossum

    2 weken geleden
    Margriet de jager@Wie zegt dat Garara links is.Er is alleen de waarheid gezegd.Zijn partij staat toch voor vrijheid of is vrijheid niet van iedereen hij wil toch ook vrije meningsuiting.Als je niet conservatief rechts bent om het in de mooie nieuwe termuit te drukken zonder te profileren demoniseren Polariseren ben je voor zulke mensen links.Ik noem het rationeel.
  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    140

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. ‘Strengste asielbeleid ooit’ moet vooral uitstralen: asielzoekers zijn niet welkom in Nederland
    PREMIUM

    ‘Strengste asielbe­leid ooit’ moet vooral uitstralen: asielzoe­kers zijn niet welkom in Nederland

    De asielparagraaf in het hoofdlijnenakkoord staat vol spierballentaal. Er komt een ‘asielbeslisstop’ en wie steelt krijgt geen opvang. Een nieuwe crisiswet en een Europese uitzonderingspositie zijn opgeschreven alsof die ‘direct’ te regelen zijn. Alle retoriek ademt één doel: asielzoekers afschrikken. Maar het effect laat jaren op zich wachten. En in het begin bereikt zo’n strenge wet zelfs vaak het tegenovergestelde, ziet een onderzoeker.