Koeien op stal bij een melkveehouder. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Koeien op stal bij een melkveehouder. Beeld ter illustratie. © ANP / ANP

Belgen maken dierenwelzijn onderdeel van grondwet

De Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers heeft donderdagnacht een wet aangenomen om het welzijn van dieren op te nemen in de grondwet. De Senaat had eerder al voor de grondwetswijziging gestemd.

  1. Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel
    PREMIUM
    142

    Ze zijn er weer, muggen! Stekker en citronella werken niet, maar dit ‘ouderwetse’ middel wel

    Een paar lekkere dagen, en het aantal muggen lijkt meteen toe te nemen. Op Muggenradar wordt er ‘heel veel overlast’ gemeld. Niks irritanter dan die zoemende insecten in je slaapkamer, om nog maar niet te spreken over de jeuk na een beet. Voor wie rustig wil slapen, zijn talloze middelen op de markt. Maar welke zorgen nou écht voor een mugvrije nachtrust? ,,Onze lichaamsgeur is een soort kruimelspoor dat de mug volgt om ons te vinden.”
  2. Bende opent vuur op gevangenenbusje op Franse snelweg: cipiers doodgeschoten, gedetineerde bevrijd
    Met video

    Bende opent vuur op gevangenen­bus­je op Franse snelweg: cipiers doodgescho­ten, gedetineer­de bevrijd

    Bij een gewelddadige aanval op een gevangenenbusje in Frankrijk zijn dinsdag twee cipiers doodgeschoten. Drie anderen raakten zwaargewond, van wie twee in levensgevaar verkeren. De gevangene Mohamed Amra (30) kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Justitie spreekt van een gecoördineerde aanval door een georganiseerde bende. De politie houdt met honderden agenten een klopjacht op de zwaarbewapende criminelen.