Nieuws

Oplichter maakt dat-ie wegkomt, maar dat is nog niet alles

Politie verricht aanhouding
© RTV Oost/Wouter de Wilde
Een familie in Vollenhove heeft kunnen voorkomen dat een oplichter er met bankpasjes vandoorging. De zoon ging zelfs achter de fraudeur aan, maar staakte de achtervolging omdat mogelijk een wapen op hem werd gericht.
De man naar wie de politie op zoek is, deed zich voor als bankmedewerker, maar de vrouw trapte er niet in. Ze was eerder slachtoffer van bankfraude geweest en was nu op haar hoede, zegt de politiie in het opsporingsprogramma Plaats Delict.
In de woning wachtte de man die bij de vrouw bankpasjes wilde ophalen een onaangename verrassing. Haar man was thuis en ook hun zoon. De 'pasjeskoerier' ging er als een haas vandoor. De zoon ging achter hem aan.
Uiteindelijk is de oplichter bij de haven van Vollenhove in een groene Renault Twingo gestapt, die werd bestuurd door een vrouw.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto en ze hoopt ook dat er mensen zijn die weten wie in zo'n auto rijdt.
De zoon ging in zijn auto achter de Twingo aan. De rit ging over de Flevoweg in de richting van Sint Jansklooster, maar daar staakte de zoon zijn achtervolging.
Hij zag voor hem dat de vluchters vanuit hun auto iets op hem richtten wat leek op een vuurwapen. "Daar schrok hij heel erg van en daarom stopte hij", zegt een politiewoordvoerder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.