Bezoekers van de Tong Tong Fair in 2023
NOS Nieuws

Tong Tong Fair in Den Haag gaat niet door vanwege geldproblemen

De Tong Tong Fair in Den Haag gaat dit jaar niet door. Het evenement dat in het teken staat van de Indische cultuur kan om "financiële redenen" niet doorgaan, meldt de organisatie. Het festival zou op 24 mei beginnen.

In een verklaring op de website schrijft de organisatie de afgelopen maanden "heel hard" te hebben gewerkt om de Tong Tong Fair toch door te laten gaan. "Wij begrijpen dat dit besluit voor velen een schok zal zijn. We hebben er tot het allerlaatst alles aan gedaan om dit te voorkomen", aldus de organisatie.

Tijdens het festival staat het Malieveld anderhalve week lang vol met eet- en marktkraampjes en zijn er muziek- en dansoptredens. Vorig jaar kwamen er 55.000 mensen op af.

64e keer

Dit jaar zou de 64e editie plaatsvinden. Het festival zou voor de allerlaatste keer op het Malieveld worden gehouden. De beheerder van het veld, Staatsbosbeheer, wilde het festival verplaatsen in verband met popconcerten en andere activiteiten op het Malieveld. Tong Tong Fair dreigde vervolgens uit de stad te vertrekken. Uiteindelijk kwamen de partijen toch tot een akkoord.

De organisatie hoopt de Tong Tong Fair in de toekomst in aangepaste vorm weer te kunnen organiseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl