liveblog | 2 mei

112-nieuws donderdag 2 mei: Containerwoningen in Stad ontruimd na inval • Man aangehouden die 'als een gek door Selwerd rijdt'

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven.
Laatst bijgewerkt: 2 mei, 20:40 uur
20:40

Containerwoningen in Stad ontruimd bij inval arrestatieteam

Aan de Vrydemalaan in de stad Groningen, vlak bij het UMCG, heeft een arrestatieteam rond 22.00 uur een inval gedaan in een woonblok met containerwoningen voor studenten.
Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een verdachte situatie, waardoor de inval nodig was. Er werd niets aan het toeval overgelaten: alle bewoners van de containerwoningen werden naar buiten gesommeerd en gefouilleerd.
De politiewoordvoerder kon niets kwijt over mogelijke aanhoudingen, maar volgens meerdere ooggetuigen werd uiteindelijk één persoon gearresteerd. Daarna keerde de rust weer terug onder de veelal verbaasde studenten, die weer terug naar hun woningen konden.
De politie fouilleert studenten in het woningenblok dat werd ontruimd
© Persbureau Meter
20:40

Motoragenten houden scooterrijder aan

Twee motoragenten hebben vanavond een bestuurder van een scooter aangehouden nadat de man volgens een melder 'als een gek door Selwerd reed'. Dat laten de wijkagenten van de stadswijken Selwerd en de Tuinwijk op Instagram weten. Volgens de agenten bleek uit metingen dat de man 95 kilometer per uur reed, hij met een omklapkenteken reed, hij geen rijbewijs had en waren er nog tal van verkeersovertredingen.
De politie heeft iemand aangehouden
© ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV
17:30

Botsing tussen meerdere auto's Groningen

Op de Helper Brink in Stad is een automobilist tegen een bestelbusje aangereden dat op zijn beurt weer tegen een andere auto is aangebotst. Vermoedelijk werd de automobilist onwel. De ambulance had door de drukte moeite om de plaats van het ongeluk te bereiken. Het is erg druk in de straat vanwege de afsluiting van de ringweg. De persoon die het ongeluk veroorzaakte is meegenomen naar het ziekenhuis.
Ambulance op de Helper Brink in Stad
© 112Groningen
17:10

Gemeente sluit drugspand Indische Buurt in Stad

De gemeente heeft een pand aan de Timorstraat in de Indische Buurt in Groningen gesloten. De politie trof daar in december een grote hoeveelheid drugs aan. Na onderzoek van de politie, besloot de gemeente het pand nu te sluiten.
15:00

Slagboom Heemkesbrug in Farmsum aangereden

Alweer een ongeluk waar een vrachtwagen bij betrokken is vandaag. Bij de Heemkesbrug in de Kloosterlaan in Farmsum heeft een vrachtwagen een slagboom geraakt. Daardoor ligt het scheepvaartverkeer in het Oosterhornkanaal momenteel stil. De stremming is opgelost als de monteurs de slagboom kunnen vervangen. Het is nog niet bekend wanneer dat zal zijn.
De Heemkesbrug, met rechts op de foto de aangereden slagboom
© Noordernieuws
15:00

Motorrijder belandt in sloot bij Rottum

Op de Usquerderweg bij Rottum is een motorrijder met motor in de sloot naast de weg beland. Dat gebeurde even voor 14.15 uur. De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De motor wordt uit de sloot getakeld bij Rottum
© 112Groningen.nl