Hotel Schimmelpenninck Huys overgenomen en blijft open, Broodhuys wel per direct dicht

Gezelligheid voor het Schimmelpenninck Huys waar in het souterrain keldercafé Merlot is gevestigd.

Gezelligheid voor het Schimmelpenninck Huys waar in het souterrain keldercafé Merlot is gevestigd. Foto: Nienke Maat

Hotel Schimmelpenninck Huys blijft toch bestaan. Robert Vegter zette vanmiddag zijn handtekening en neemt het hotel over. Bakkerij Broodhuys in Groningen sluit wel per direct.

Lees meer over
Stad

Het Schimmelpenninck Huys ging failliet door coronaschulden. Bart Reints Bok treedt op als woordvoerder en is verheugd dat de overname deze donderdag rondkwam. ,,Fijn dat het zo snel is gegaan. Het personeel heeft nu ook zekerheid dat ze weer aan de slag kunnen en dat het hotel gewoon openblijft.’’ Hij en nieuwe eigenaar Robert Vegter voerden vanmiddag ook gesprekken met de vijftig werknemers van het hotel.

De snelle overname heeft ervoor gezorgd dat het hotel geen dag dicht is geweest. De meeste medewerkers blijven alsnog in dienst. ,,Er blijven zeker rond de 35 mensen gewoon in dienst. Er zaten ook mensen tussen met wie het faillissement veel deed en die nu toe zijn aan een nieuwe uitdaging.’’

‘Zeker met energieprijzen van nu niet rendabel’

Bakkerij Broodhuys sluit wel per direct. ,,Het is te moeilijk om dat weer winstgevend te maken. Daarom hebben we samen met de accountant de keuze te gemaakt om dat niet te proberen. Zeker in deze tijd met hoge energieprijzen is het gewoon niet rendabel’’, zegt Reints Bok.

Vegter was volgens hem al van plan om het hotel over te nemen. Daar leek even een streep door te gaan door het faillissement van vrijdag, maar de overname is nu alsnog gelukt nadat de curator akkoord ging met het bod van Vegter. Volgens Reints Bok is Vegter van plan door te gaan met het restaureren van het hotel. ,,De voorgevel wordt as we speak afgemaakt. Het hotel moet weer de grandeur krijgen die het vroeger had.’’